«Πυκνώνουν οι εξελίξεις» λέει το ΠΑΣΟΚ

http://img.protothema.gr/6777380ED8C1A481F4D1D6315A40B22F.jpgΠροτού να έρθει η Τρόικα στην Αθήνα επιθυμεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Στην τηλεφωνική επικοινωνία τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, μετά και την επίσκεψη Στουρνάρα στο Βερολίνο.

Λίγο αργότερα από το ΠΑΣΟΚ επισήμαιναν ότι η συνάντηση είναι αναγκαία, “γιατί οι εξελίξεις πυκνώνουν εν όψει και της άφιξης της Τρόικας”.

Από την κυβέρνηση, όμως, διαμήνυαν πως επιθυμία του πρωθυπουργού είναι η συνάντηση των τριών ανδρών να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της ολιγοήμερης επίσκεψης της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, δεν είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρα- – Κουβέλη για το θέμα.

Την τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Βενιζέλου – Σαμαρά επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία του ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση γιατί οι εξελίξεις πυκνώνουν εν όψει και της άφιξης της τρόικας».

Το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε ενημέρωση για το ταξίδι του κ Στουρνάρα στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε ως θετικό το κλίμα των συναντήσεών του με τους κκ Σόιμπλε και Βεστερβέλε. Μάλιστα σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών ότι ήταν διαφορετικό από κάθε άλλη φορά. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως πρέπει να υλοποιηθούν ως έχει υποσχεθεί η χώρα προκειμένου να ανακτήσει την αξιοπιστίας της. Τέλος οι κκ Σόιμπλε και Βεστερβέλε υπογράμμισαν πως αναμένουν την έκθεση της Τρόικας.

Ανδρέας Μπελεγρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.