Σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας

Η οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας αλλά και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει, ήταν το αντικείμενο συσκέψεων που είχε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και το Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ).

Ο υπουργός, καθηγητής, Αθ. Τσαυτάρης, μίλησε εκτενώς για τις δράσεις που έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα προκειμένου να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και την προσπάθεια να επιστραφεί το ταχύτερο δυνατό ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης καυσίμων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσαυτάρης υπογράμμισε πως η ελληνική κτηνοτροφία είναι ίσως το πιο σπουδαίο κομμάτι της ελληνικής γεωργίας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «δίνουμε μεγάλη σημασία στη στήριξη των κτηνοτροφικών προϊόντων και θέλουμε να ενισχύσουμε τον έλεγχο στην παραγωγή και εμπορία έτσι ώστε να διασφαλίζονται υψηλές τιμές για τον παραγωγό».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας και τούτο διότι μετά το 2014, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, υπάρχουν οι δυνατότητες περαιτέρω στήριξης του κλάδου, με βασικό όχημα το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημείωσε, μάλιστα, πως το σχέδιο δράσης που εκπονεί το υπουργείο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας μπορεί να αποτελέσει οδοδείκτη ανάπτυξης. «Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων», δήλωσε, «και προσβλέπουμε στην ενότητα και ισχυροποίηση των οργανώσεών τους, έτσι ώστε, είτε με την υπογραφή συμβολαίων με αγρότες είτε με μαζικές παραγγελίες να μπορούν να συμπιέζουν το κόστος αγοράς των ζωοτροφών που επιβαρύνει σήμερα δραματικά το κόστος παραγωγής».

Σημειώνεται ότι στις συσκέψεις συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Μόσχος Κορασίδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Μελάς, ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.