Τραγωδία στην άσφαλτο της Λεωφόρου Ποσειδώνος όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις 20χρονοι συμμαθητές

H «τάξη του 2010» του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω είναι βυθισμένη στο πένθος από προχθές τα ξημερώματα. Στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος κόπηκε το νήμα της ζωής τεσσάρων συμμαθητών. Βρήκαν τραγικό θάνατο, στα είκοσί τους χρόνια, εγκλωβισμένοι στις φλεγόμενες λαμαρίνες που απέμειναν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μετά τη σφοδρή πρόσκρουσή του σε κολόνα της ΔΕΗ.

Ο μόνος που σώθηκε ήταν ο συνομήλικος φίλος τους που οδηγούσε το αυτοκίνητο και κατάφερε να βγει έχοντας υποστεί ελαφρά τραύματα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε  στις 3.30 τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Νηρέως, στο σημείο που υπάρχει μικρή στροφή. Τα πέντε παιδιά επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο Alfa Romeo 147 μοντέλο του 1999, τετράπορτο. Επέστρεφαν στα σπίτια τους από νυχτερινή διασκέδαση και το αυτοκίνητο κινείτο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά.

Στο ύψος της διασταύρωσης υπάρχει μια αριστερή στροφή. Σε αυτό το σημείο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες -, εκτιμάται πάντως ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα – το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, έκανε τετακέ και έφυγε δεξιά. Χτύπησε με δύναμη το πίσω μέρος σε μια κολόνα της ΔΕΗ και αμέσως μετά λαμπάδιασε.

Ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε και βρέθηκε πεσμένος σε αρκετή απόσταση. Οι τέσσερις φίλοι του όμως εγκλωβίσθηκαν στις λαμαρίνες που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες. Από την πρόσκρουση στην κολόνα το πίσω μέρος του αυτοκίνητου είχε μετατραπεί σε μάζα σιδερικών. Τα τέσσερα παιδιά δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Πυροσβέστες μόλις ειδοποιήθηκαν για το φλεγόμενο αυτοκίνητο έσπευσαν για βοήθεια. Ηταν όμως αργά. Οι τέσσερις νεαροί ήταν νεκροί, απανθρακωμένοι, ενώ ο τραυματίας συνομήλικός τους μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Το αυτοκίνητο ήταν τόσο κατεστραμμένο που χρειάστηκε ειδική προσπάθεια από τους πυροσβέστες για να βγάλουν έξω τα θύματα.

Ο νεαρός τραυματίας, μετά τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Στο νοσοκομείο ελήφθη αίμα προκειμένου να γίνουν εξετάσεις για αλκοόλ και τα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στην Τροχαία ώστε να περιληφθούν στη δικογραφία τις επόμενες ημέρες.

Καμπανάκι για ελέγχους

Το τραγικό δυστύχημα με θύματα τέσσερα εικοσάχρονα αγόρια επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων από την Τροχαία, τόσο για τον έλεγχο της ταχύτητας όσο κυρίως για τη διενέργεια αλκοτέστ. Είναι κοινό μυστικό ότι στην παραλιακή λεωφόρο, λόγω των κέντρων διασκέδασης κατά μήκος της, μεγάλος αριθμός οδηγών οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Οπως παρατηρούσαν αξιωματικοί της Τροχαίας χθες, τα μπλόκα για αλκοτέστ λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό αποτρεπτικά στην κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά από εκείνους που μετά τη διασκέδαση θα οδηγούν. Παραδέχονταν, ωστόσο, ότι αυτοί οι έλεγχοι έχουν ατονήσει. «Αυτά τα μπλόκα, όμως, σώζουν ζωές», παρατηρούσαν.

Τα Νεά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.