Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ΣΔΟΕ γνωρίζει 54.000 Έλληνες καταθέτες με εμβάσματα στο εξωτερικό

6 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τα εμβάσματα ξεπερνούν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ

Δίωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΣΔΟΕ είχε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, τον βουλευτή Ηρακλείου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Σάκη Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Από το ΣΔΟΕ συμμετείχαν ο νέος Ειδικός Γραμματέας, Στέλιος Στασινόπουλος και τα διευθυντικά στελέχη, Ν. Λέκκας και Θ. Φλωράτος.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκαν λεπτομερώς ”όλες οι παράμετροι που διαχρονικά εξέθρεψαν τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα”.

Τα εμβάσματα ξεπερνούν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, το CD περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται ακόμη ότι ”τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εθίγησαν τα σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιρειών (Offshore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει πως η διοίκηση του ΣΔΟΕ ενημέρωσε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών της υπηρεσίας προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2012 at 16:47 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply