Εγώ θα ξαναπάω, εσύ;

Εγώ θα ξαναπάω, εσύ; Μπορεί και οι δύο να αποκλείστηκαν μεσοβδόμαδα από το Europa League όμως ο Ατρόμητος δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι έξοδο στην Ευρώπη.

Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ του Λαζαρίδη (78’) και έδειξαν πως η φετινή ποιότητα του ρόστερ μπορεί να τους φέρει ψηλά στη βαθμολογία.

Ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι είχαν και δύο δοκάρια με τον Καραμάνο και τον Ιγκλέσιας. Κακός ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε, καν, να φτάσει στην περιοχή του Ιτάνζ.

Με την ευρωπαϊκή εμπειρία να τον έχει κάνει πιο μεστό στο παιχνίδι του ο Ατρόμητος μπήκε στην αναμέτρηση πολύ πιο δυνατός από τον ΠΑΟΚ και προσπάθησε με το «καλημέρα» να αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα του Μπάγεβιτς είχε την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσε ωραία και για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εγκατασταθεί στα καρέ του Γλύκου.

Σε ένα από τα πολλά κόρνερ του πρώτου μέρους ήρθε και το δοκάρι, όταν μετά από την «αναμπουμπούλα» ο Καραμάνος έκανε ένα γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Λόρενς και πήρε τροχιά προς την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα, όμως σταμάτησε στο δοκάρι του. Αυτή, μαζί με ένα ωραίο σουτ του Μπέλιτς, ήταν οι καλύτερες στιγμές για έναν καλύτερο Ατρόμητο στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα από το πρώτο. Ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να φτάνει με σχετική… ευκολία στην εστία του ΠΑΟΚ, αλλά να μην μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Δώνη, είχε ρόλο παθητικό, προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν και να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Αυτή, όμως, δεν ερχόταν και για να απειλήσει χρειάζονταν μακρινά σουτ του Πέλκα ή του Φωτάκη, προκειμένου να θεωρηθούν φάσεις μπροστά από την εστία του Ιτάνζ. Σε μια από τις στιγμές που ο Ατρόμητος είχε… εγκατασταθεί στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ήρθε και το γκολ με συνεργασία των δύο, εξαιρετικών, κεντρικών αμυντικών του. Ο κορυφαίος για ένα ακόμα παιχνίδι Φυτανίδης, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λαζαρίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το σκορ.

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες θα μπορούσα ν α πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αν ο Ιγκλέσιας ήταν πιο τυχερός στο σουτ που δοκίμασε, αλλά η μπάλα βρήκε στον Γλύκο και στο αριστερό του δοκάρι. Το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη, βρήκε τον Ατρόμητο να κάνει το δύο στα δύο και να είναι έτοιμος για… μεγάλα πράγματα.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος (68’ Κούτσι), Επστάιν (93’ Πίτου Γκαρσία), Μπέλιτς, Καραμάνος (87’ Μπέλιτς).

Στον πάγκο: Ράντμαν, Ταυλαρίδης, Μπάλλας, Νάστος.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Κουμάλο, Βιβιάν, Φωτάκης, Κάτσε (82’ Λίνο), Λόρενς, Πέλκας (70’ Ρομπερ), Γεωργιάδης (56’ Γιάννου), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Χακόμπο, Παναγιωτούδης, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης.

Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Ακρίβος, Καρατζίκας

 

Χρήστος Οικονόμου στον Sport -Fm.gr


Tα αποτελέσματα:
2η Αγωνιστική
31/08/2012 Παναθηναϊκός ΠΑΣ Γιάννινα 1 – 1
01/09/2012 Βέροια Πανιώνιος 0 – 1
01/09/2012 Πλατανιάς Χανίων Πανθρακικός 2 – 0
01/09/2012 Ξάνθη ΑΕΚ 1 – 0
02/09/2012 Αρης ΟΦΗ 0 – 0
02/09/2012 Αστέρας Τρίπολης Κέρκυρα 3 – 0
02/09/2012 Ολυμπιακός Λεβαδειακός 4 – 0
03/09/2012 Ατρόμητος ΠΑΟΚ 1-0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.