Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όπου θα συναντηθούν για τις περίεργες δαπάνες της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Ιδρύματος

Εξηγήσεις από τις πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης για τις δαπάνες που έκανε η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Ιδρύματος, ζήτησε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Οι δαπάνες πάντως, μεταξύ των οποίων και κονδύλι 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση… τουαλέτας, εγκρίθηκαν ομόφωνα προχθές από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Το θέμα, που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις για τη διαχείριση των χρημάτων στο Αριστοτέλειο, ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ετσι, μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, το 2011 δαπανήθηκαν μεταξύ άλλων 1,3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης, που βρίσκεται στην Καλάνδρα Χαλκιδικής, περί τις 235.000 ευρώ για την ανακατασκευή του πανεπιστημιακού καταστήματος «Λογότυπος», καθώς και περίπου 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας στον 7ο όροφο του Κτιρίου Διοίκησης, όπου στεγάζονται τα γραφεία της πρυτανείας.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και η ελληνική Πολιτεία αναγκάζεται να περικόπτει λειτουργικές δαπάνες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, απαιτείται άπλετο φως στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων και τους κατά νόμον υπευθύνους. Γι’ αυτόν τον λόγο κάλεσα τον πρύτανη του ΑΠΘ και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως περιουσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μυλόπουλο στο υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, για να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά τη συνάντηση που αναμένεται να έχει σήμερα με τον υπουργό και αφού δώσει πρώτα στον ίδιο τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ωστόσο στη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου έκανε λόγο για δημοσιεύματα που σκόπιμα συγκεκριμένοι κύκλοι διοχετεύουν στον Τύπο, προκειμένου να πλήξουν τις πρυτανικές Αρχές και τον ίδιο προσωπικά.

Στην αρχή της  συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, πρώην αντιπρύτανης και υποψήφιος για το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για τα μέλη ώστε να μελετήσουν καλύτερα τα στοιχεία. Ωστόσο, η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή από το Σώμα, μετά και τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει επαρκής χρόνος ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις.

Ειδικότερα για το θέμα της ανακαίνισης της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης αναφέρθηκε ότι δεν επρόκειτο για νέες εργασίες, αλλά για συνέχιση του έργου που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη πρυτανεία, οπότε δεν ήταν δυνατόν οι κατασκευές να μείνουν ημιτελείς. Για το κατάστημα «Λογότυπος» αναφέρθηκε ότι είναι η βασική πηγή εσόδων της εταιρείας, μαζί με τα κυλικεία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.