Σοκ  η έξοδος της Ελλάδας

“Σημαντικό σοκ” θα αποτελούσε για το σύνολο των χωρών – μελών το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, διαμήνυσε Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, το βράδυ της Τετάρτης, αυξάνοντας έτσι τις φωνές των Eυρωπαίων αξιωματούχων υπέρ της παραμονής της χώρας μας στη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Ο Γάλλος υπουργός, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα η οικονομική εφημερίδα “les Echos”, βλέπει τη θέση που η Γερμανία υιοθετεί έναντι της χώρας μας ως μιας θετική εξέλιξη.

“Η συνάντηση που είχαν την προηγούμενη βδομάδα η καγκελάριος Μέρκελ κι ο πρόεδρος Ολάντ υπήρξε, σε εξαιρετικό βαθμό, σχετικώς ωφέλιμη, το μήνυμα μας είναι παραπλήσιο με αυτό των Γερμανών” τονίζει ο κ. Μοσκοβισί. Και επισημαίνει ότι η έξοδος μέλους από την Ευρωζώνη συνιστά μία “απειλή” για το σύνολό της, η οποία θα συνοδεύεται από την αρνητική επίπτωση της δυνητικής διάχυσης του φαινόμενου.

Την ίδια ώρα, ευθεία προειδοποίηση σε όσους θεωρούν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί εύκολη υπόθεση απηύθυνε και ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ λέγοντας ότι “πλανάται όποιος νομίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα διευκολύνει την κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν θα σταθεροποιούσε για πολύ το ευρώ. Η χώρα και εκτός Ευρωζώνης θα βυθιζόταν στη μιζέρια. Αυτό δεν το θέλει κανείς» .

Μegatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.