Ο Γιάσερ ΑραφάτΈρευνα για το ενδεχόμενο δολοφονίας του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, ξεκινούν οι γαλλικές αρχές, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Η απόφαση των εισαγγελικών αρχών έρχεται ως απάντηση σε σχετικό αίτημα της οικογένειας του νεκρού ηγέτη. Το αίτημα υποβλήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση ευρημάτων του Ινστιτούτου Ραδιενεργής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Λοζάννης, τα οποία κατέδειξαν την ύπαρξη αδικαιολόγητα μεγάλων ποσοτήτων του ραδιενεργού ισοτόπου πολώνιο-210 σε υπάρχοντα του άραβα ηγέτη.

Η έρευνα του ελβετικού Ινστιτούτου έγινε στο πλαίσιο παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για τον τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Τζαζίρα.

Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε το 2004 σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι λόγω άγνωστης πάθησης. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα των New York Times, ο ιατρικός φάκελος του νεκρού ηγέτη υποδεικνύει ότι πέθανε λόγω εγκεφαλικού που προκλήθηκε από αδιευκρίνιστο αιματολογικό πρόβλημα. Το αιματολογικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους Times, προήλθε από κάποια μόλυνση.

Εν τω μεταξύ, τη βοήθεια του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας ζήτησε ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μία σοβαρή έρευνα για την αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας, επιπρόσθετα σε μία διεθνή έρευνα για την ταυτοποίηση όλων όσων ήταν μπλεγμένοι στο μαρτύριο του Αραφάτ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαέμπ Ερακάτ.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.