Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο 92χρονος Νταρολευτέρης βρήκε τη λύση μέσω… Skype!

30 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Βρήκε τον τρόπο να συνομιλεί με τον εγγονό του στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης…

Ο 92χρονος Λευτέρης Αεράκης – Νταρολευτέρης είναι ένας από τους τελευταίους εν ζωή αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Σήμερα ζει στα Ανώγεια, χωρίς τη συντροφιά των 3 παιδιών του, που έφυγαν από την Κρήτη για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.

Ο Λευτέρης Αεράκης βρήκε… παρηγοριά στο δίκτυο και στο skype μέσω του οποίου μπορεί πλέον να μιλά με τα παιδιά του Στην Αθήνα, στο Λουξεμβούργο, με τον εγγονό του στη Κοπεγχάγη ή στην Ουτρέχτη!

Ο ίδιος έχει εξοικειωθεί τόσο με την τεχνολογία και το ίντερνετ που δεν βλέπει την ώρα να συνομιλήσει με τους δικούς του!

“Το γεγονός ότι τα παιδιά του και τα εγγόνια του ζουν μακριά του τον οδήγησε να αναζητήσει τεχνολογικές λύσεις για να τα βλέπει και να τα ακούει. Βρέθηκαν πρόθυμοι άνθρωποι και τον βοήθησαν και έτσι κονιορτοποίησε τις αποστάσεις. έτσι το γεγονός ότι βρίσκονται για σπουδές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή στο εξωτερικό δεν του δημιουργεί πρόβλημα’ είπε στο Cretalive ένα από τα παιδιά του που μπορεί πλέον να συνομιλεί καθημερινά με τον πατέρα.

“Εγώ δεν ήξερα από αυτά. Υπολογιστές και τα άλλα πως τα λέτε. Αλλά τα συνδέσανε και τώρα μιλάω όποτε μπορώ για παράδειγμα με τον εγγονό μου τον Αλέξανδρο” λέει ο Νταρολευτέρης και είναι περήφανος για τον εγγονό του που πέρασε 6 μήνες στο διάσημο για το τμήμα του στη Φυσική πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης –στην έδρα του νομπελίστα Νιλς Μπορς.

“Τις επόμενες μέρες αναχωρεί για το πανεπιστήμιο …. της Ουτρέχτης έχοντας την υποτροφία του ΙΚΥ εξασφαλισμένη για μεταπτυχιακό στην θεωρητική φυσική. Πιστεύω ότι θα μιλάμε από εκεί, πιάνει κι εκεί” λέει με περηφάνια ο παππούς που περιμένει πως και πως να ξαναμιλήσει με τον εγγονό του.

www.Cretalive.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2012 at 22:44 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply