Ποια περίεργη ιστορία συνδέεται με την εξαφάνιση εκατοντάδων αγωνιστικών πουλιών στη Βρετανία

Διαστάσεις αστικού μύθου τείνει να πάρει η ιστορία της εξαφάνισης εκατοντάδων αγωνιστικών περιστεριών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Telegraph, τα αγωνιστικά περιστέρια ξεκινούν μαζικά τη διαδρομή τους, από την περιοχή Conselt, για να καταλήξουν στο Wetherby. Παρόλα αυτά ελάχιστα καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους, κάτι που κάνει τους εκτροφείς τους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Πρόκειται για περιστέρια που λαμβάνουν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Royal Pigeon Racing Association στα σκοτσέζικα “σύνορα”. Την περασμένη Κυριακή, μόλις 13 από τα 232 που ξεκίνησαν τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν. Τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι επιστήμονες ονόμασαν τη διαδρομή από την οποία περνάνε τα πουλιά, “Τρίγωνο των Βερμούδων”, παραπέμποντας σημειολογικά στην περιοχή στον Ατλαντικό Ωκεανό στην οποία έχουν εξαφανιστεί στο παρελθόν πλοία και αεροπλάνα.

Ως πιθανότερες αιτίες για τη μαζική εξαφάνιση των πτηνών, θεωρείται για την ώρα η υψηλή ηλιακή δραστηριότητα που έχει διαταράξει τα μαγνητικά πεδία, με αποτέλεσμα το “μπλοκάρισμα” των αισθητήρων των πουλιών, που τους δείχνει τον δρόμο της επιστροφής.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν, ότι τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, αναγκάζουν τα πουλιά να βγαίνουν από την πορεία τους, κατευθυνόμενα σε άλλες χώρες.

Ενας Σκωτσέζος με περιστέρια δρομείς, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Όταν πετάξουν στην περιοχή του Thirsk, φοβόμαστε ότι κάτι περίεργο θα συμβεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί περιστατικό σε αυτόν τον τομέα. Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ήταν μια χαρά. Είχαμε προβλήματα και παλαιότερα με τα πουλιά που έφευγαν, αλλά αυτό είναι μακράν ότι χειρότερο έχω δει”.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως ακριβά πουλιά, καθώς κοστολογούνται για πολλές χιλιάδες λίρες το καθένα. Το πιο “ακριβοπληρωμένο”, ήταν ένα αγωνιστικό πουλί που κόστιζε 209,000 λίρες και άνηκε σε έναν Κινέζο ιδιώτη που συμμετείχε στους αγώνες.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.