Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίκειται λουκέτο στον Βρεφονηπιακό σταθμό Πτολεμαΐδας

29 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Λουκέτο στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Πτολεμαΐδας προανήγγειλε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασιλικής Στεργίου σχετικά με το εάν η δημοτική αρχή προτίθεται να επαναφέρει και φέτος θέμα λουκέτου στον Βρεφονηπιακό σταθμό που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο στο κέντρο της πόλης, λόγω δυσκολίας καταβολής του υψηλού ενοικίου, η δήμαρχος είπε ότι προσωπική της άποψη είναι να μην λειτουργήσει φέτος ο Βρεφονηπιακός σταθμός και να συγχωνευθεί με αυτόν της Αγίας Σκέπης, με τη δημιουργία ενός ενιαίου πλέον σταθμού.

Ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα και με γονείς, στους οποίους επισήμανε ότι υπάρχει οικονομική δυσπραγία του δήμου και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάλυψης των δαπανών του βρεφονηπιακού σταθμού. «Η βούλησή μου η προσωπική είναι αυτή», είπε, μη κρύβοντας την πρόθεση να μπει το αμέσως επόμενο διάστημα λουκέτο στον Βρεφονηπιακό σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι έντονες ήταν πέρσι (παραμονές Χριστουγέννων του 2011) οι αντιδράσεις των γονέων στην πρόθεση που είχε εκφράσει και τότε η δημοτική αρχή Εορδαίας να βάλει λουκέτο στον Βρεφονηπιακό σταθμό Πτολεμαΐδας λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Ο λόγος και τότε όπως και τώρα, ήταν η αδυναμία του δήμου να καλύπτει πλέον τα λειτουργικά έξοδα του βρεφονηπιακού σταθμού, και κυρίως να καλύπτει το ενοίκιο του κτηρίου (ισόγειο κατάστημα) στο οποίο στεγάζεται ο Βρεφονηπιακός σταθμός και ανέρχεται σε 700 ευρώ καθώς και τη δαπάνη για τη θέρμανσή του.

Η άμεση αντίδραση των γονέων έβαλε τότε φρένο στο ενδεχόμενο λουκέτου, με βάση όμως την απάντηση της δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το σενάριο επανέρχεται δριμύτερο, καθώς σε δριμεία κατάσταση βρίσκονται και τα οικονομικά του δήμου και γενικότερα των δήμων της χώρας, οι οποίοι προσανατολίζονται γενικότερα στην περιστολή κοινωνικών δομών προκειμένου να μην βάλουν λουκέτο οι ίδιοι οι δήμοι. Σημειώνεται ότι πέρσι εξάλλου με επίκληση της οικονομικής δυσπραγίας του δήμου έγινε για ένα διάστημα αναστολή χορήγησης φαγητού στα παιδιά του σταθμού και αναγκάστηκαν οι γονείς να καταβάλλουν πλέον τα τροφεία από την τσέπη τους.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2012 at 17:22 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply