Στον αέρα η προκήρυξη για 6 επικουρικούς γιατρούς στο Μποδοσάκειο, 4 στο Μαμάτσειο, 3 στο νοσοκομείο Γρεβενών, 4 στην Καστοριά και 1 στη Φλώρινα

Δεκτό έγινε το αίτημα της κοινής διοίκησης των διασυνδεομένων νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πρόσληψη 10 επικουρικών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών υποστελεχωμένων κλινικών και τμημάτων των δύο νοσοκομείων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την πρόσληψη 6 επικουρικών γιατρών για τις ανάγκες του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και άλλων τεσσάρων επικουρικών γιατρών για το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Ταυτόχρονα προκηρύσσονται άλλες 8 θέσεις επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες των νοσοκομείων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον «Πτολεμαίο» η διοικήτρια των δύο νοσοκομείων Αναστασία Μπούρτσου, αναρτήθηκε στις 21 Αυγούστου στο διαδίκτυο (Διαύγεια) η προκήρυξη (πρόσκληση ενδιαφέροντος) 10 επικουρικών (συμβασιούχων) γιατρών, έξι για το Μποδοσάκειο και τεσσάρων για το Μαμάτσειο, οι οποίοι προορίζονται να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε κλινικές των δύο νοσοκομείων για ένα χρόνο.

Σημείωσε ότι προκηρύχθηκαν συγκεκριμένα οι κάτωθι θέσεις επικουρικών γιατρών για το Μποδοσάκειο: Δύο θέσεις παθολόγων για τις ανάγκες της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου (αυτή τη στιγμή υπηρετούν τρεις μόνιμοι Παθολόγοι και μία επικουρική γιατρός). Μία θέση Καρδιολόγου (είναι στελεχωμένη με 3 γιατρούς), μία θέση Παιδιάτρου η έλευση του οποίου θα ανακουφίσει τα μέγιστα την παιδιατρική του νοσοκομείου καθώς εδώ και καιρό έχει απομείνει με δύο μονάχα Παιδιάτρους. Μία θέση εντατικολόγου για την ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (υπηρετούν 4 γιατροί) και μία θέση Ωτορινολαρυγγολόγου καθώς η κλινική διαθέτει εδώ και καιρό έναν μονάχα ιατρό, τον διευθυντή.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης είναι οι εξής: Μία θέση Παιδιάτρου, μία θέση Καρδιολόγου, μία θέση Νεφρολόγου και μία θέση Παθολόγου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι με την ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος προκηρύσσονται άλλες 8 θέσεις γιατρών συνολικά για τα άλλα τρία νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

Τρεις θέσεις για το νοσοκομείο Γρεβενών (μία θέση Αναισθησιολόγου, μία Ακτινοδιαγνωστικής και μία Παιδιατρικής).

Για το νοσοκομείο Καστοριάς προκηρύσσονται 4 θέσεις: δύο θέσεις Αναισθησιολογίας και δύο θέσεις Ορθοπεδικής.

Για το νοσοκομείο Φλώρινας μία θέση με την ειδικότητα Νεφρολογίας για τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Γενικής Ιατρικής).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων ιατρών για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων είναι έως 5 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη διοικήτρια κ. Μπούρτσου η διαδικασία πρόσληψης αναμένεται να μην είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διοριστεί οι 10 επικουρικοί γιατροί που θα επιλεγούν από τους πίνακες των υποψηφίων ιατρών που θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.