Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στις αρχές Οκτωβρίου η έκθεση της Τρόικα

27 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στις αρχές Οκτωβρίου η έκθεση της ΤρόικαΣτις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η έκθεση της Τρόικα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, επικαλούμενη διπλωμάτες της ΕΕ.

«Το νωρίτερο στις αρχές Οκτωβρίου» και όχι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η έκθεση της Τρόικα για τα μεταρρυθμιστικά βήματα της Ελλάδας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα. Η Rheinische Post, που επικαλείται καλά πληροφορημένο ευρωπαίο διπλωμάτη, αποδίδει αυτή την καθυστέρηση στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. «Τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούν να εφαρμοστούν το νωρίτερο εντός του Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Κάνουν ζημιά στη Γερμανία»

Δριμεία κριτική στα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου ασκούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο του ARD, o γενικός διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδα του SPD, Τόμας Όπερμαν κατηγορεί τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) ότι με τις δηλώσεις τους περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη βλάπτουν τα συμφέροντα της Γερμανίας. «Δεν γνωρίζουν προφανώς πόσο μεγάλη οικονομική ζημιά προκαλούν σε τελική ανάλυση στη Γερμανία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Όπερμαν.

«Αυτή είναι η γλώσσα του όχλου»

Το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρθηκε ιδιαίτερα επικριτικά στον γενικό γραμματέα της CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει αναγκαία και αναπόφευκτη την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος. «Αυτή είναι η γλώσσα του όχλου και με αυτή την γλώσσα η Γερμανία δεν πρόκειται να κερδίσει μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη προκειμένου να διαχειριστεί με επιτυχία την κρίση του ευρώ», τόνισε ο Τόμας Όπερμαν.

Τέλος, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός χαρακτηρίζει «χαοτικό» και «άνευ σχεδίου» τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μέρκελ ενεργεί στο πεδίο της αντιμετώπισης της ευρωκρίσης. «Η Μέρκελ είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ η CSU είναι κατά», είπε σκωπτικά ο κ. Όπερμαν.

DW: Σταμάτης Ασημένιος

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2012 at 21:46 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply