Το «παρών» στους διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων για τις εκτάσεις του Ελληνικού, της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, της Αφάντου στη Ρόδο και του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) είναι πολύ πιθανό να δώσουν μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί όμιλοι.

Αναλυτικά, το Ελληνικό «βολιδοσκοπούν» δύο ισραηλινών συμφερόντων εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αξιοποίηση ακινήτων, η Elbit και η Gazit, η αγνώστου προελεύσεως Kaglow Holdings, η γαλλική LSGI SA που εξειδικεύεται στη διαχείριση εμπορικών κέντρων, αλλά και η London & Regional Properties, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες real estate στην Ευρώπη.

Στους υποψήφιους μνηστήρες για το Ελληνικό συγκαταλέγεται και η θυγατρική του κρατικού καταριανού fund, Qatari Diar, με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 65 δισ. δολαρίων, η κοινοπραξία Sovignon/Air Service/Varangis Qatar και η Τrump Acquisition του Αμερικανού μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίστοιχα, για το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει η Atlantica Hellas, θυγατρική της Atlantica Hotels & Resorts, η Μinoan Group με έδρα τη Γλασκόβη που δραστηριοποιείται στον ταξιδιωτικό τομέα, καθώς και το fund NCH Capital. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επενδυτική εταιρία είναι και η μοναδική ενδιαφερόμενη για την Κασσιόπη στην Κέρκυρα.

Οσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές, η Talima Ventures της οικογένειας Κωνσταντίνου που διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall στον Αγιο Δημήτριο ενδιαφέρεται για το IBC, η Τemes της οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που έχει αναπτύξει το Costa Navarino στη Μεσσηνία «καλοβλέπει» την έκταση της Αφάντου στη Ρόδο, η REDS του κατασκευαστικού ομίλου Ελλάκτωρ ενδιαφέρεται για το IBC και τέλος η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η οποία είναι και παραχωρησιούχος του IBC, θα δώσει το «παρών» στους διαγωνισμούς για το Ελληνικό, την Αφάντου και φυσικά το IBC.

Τύπος της Κυριακής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.