Κρίμα, γιατί μπορούσε…Ένας ψυχωμένος και… έτοιμος για όλα Ατρόμητος έπαιξε στα ίσια την Νιούκαστλ και έφυγε με το 1-1 από το Περιστέρι, για να πάει σε μια εβδομάδα να διεκδικήσει το όνειρο στην Αγγλία.

Ο Επστάιν άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μπάγεβιτς, όμως μια εκτέλεση φάουλ του Τέιλορ, έδωσε την ευκαιρία στις «καρακάξες» να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, παρόλο που είχαν και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους.

Κάθε αρχή και δύσκολη και κάπως έτσι ξεκίνησε το παιχνίδια για τον Ατρόμητο. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς, έδειξαν λίγο… «ψαρωμένοι» για την πρεμιέρα και στο πρώτο τέταρτο έψαχναν τα πατήματά τους. Στη συνέχεια ισορρόπησαν και πήραν και το ρυθμό στα πόδια τους. Φτάνοντας και στο γκολ, όταν ο Μπέλιτς βρήκε στην πλάτη της άμυνας των Άγγλων τον Επστάιν, ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, οι Άγγλοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ιτάνζ. Μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει όταν ο Σισέ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γάλλου τερματοφύλακα αλλά τον πρόλαβε ο Φυτανίδης. Πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήρθε και το 1-1 για την Νιούκαστλ, όταν ο Τέιλορ εκτέλεσε υπέροχα ένα φάουλ και η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Ιτάνζ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό και τον Ατρόμητο να έχει διάθεση να πιέσει και να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα του έδινε την δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το γκολ δεν ερχόταν όσο το παιχνίδι συνεχιζόταν, αν και ο Μπάγεβιτς ρίσκαρε με την είσοδο των Καραμάνου και Σουμπίνιο, με τους οποίους ήθελε να δημιουργήσει ρήγματα στην συμπαγή άμυνα των Άγγλων. Αυτό δεν ήρθε και έτσι ο Ατρόμητος έφυγε, ναι μεν, αήττητος από το γήπεδό του, όμως και με πιο δύσκολο έργο σε μια εβδομάδα στην Αγγλία, εκεί όπου πρέπει να κυνηγήσει ένα… όνειρο.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (85’ Καραγκούνης), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο, Μπέλιτς (60’ Σουμπίνιο), Επστάιν, Κούτσι (60’ Καραμάνος).

Στον πάγκο: Ράντμαν, Ταυλαρίδης, Νάστος, Πίτου Γκαρσία.

Νιούκαστλ (Άλαν Πάρντιου): Χάρπερ, Ταβερνιέρ, Τέιλορ, Γουίλιαμσον, Περτς, Μπικγιριμάνα, Ανίτα, Γκόσλινγκ (64’ Αμαλφιτανό), Μαρβό (71’ Γκουντιέρες), Ομπερτάν, Σισέ (77’ Κάμπελ).

Στον πάγκο: Κρουλ, Σαντόν, Τέιλορ, Καμπάιγ.

Διαιτητής: Γεφέτ (Ισραήλ)
Βοηθοί: Μόζες (Ισραήλ), Σιμόν (Ισραήλ)
Γήπεδο: Περιστερίου

ΠΑΟΚ-ΡΑΠΙΝΤ 2-1  – Από την κόλαση στον παράδεισο

Από την κόλαση στον παράδεισοΜε λυτρωτή τον Κατσικά (84’), ο ΠΑΟΚ γύρισε από την «κόλαση», επικράτησε 2-1 της Ραπίντ Βιέννης σε μια «καυτή» Τούμπα και απέκτησε προβάδισμα για τον… παράδεισο των ομίλων του Europa League.

Ο Άλαρ (25’) έδωσε προσωρινό προβάδισμα στους Αυστριακούς, με τον Αθανασιάδη (69’) αφού έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες να ισοφαρίζει για τον «Δικέφαλο».

Ανόητη αποβολή από τον Λάζαρ, ο οποίος θα χάσει τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων πριν την σέντρα.

Ορεξάτος μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιέννης. Η δύναμη της έδρας και η διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες επιθετικά τον έφερε από την αρχή αρκετές φορές σε θέση βολής. Από το πρώτο τέταρτο φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με διαδοχικές τελικές προσπάθειες, την ίδια στιγμή που οι Αυστριακοί έψαχναν τα πατήματά τους και είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ δεν του απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό του γύρισε μπούμερανγκ. Με τον χειρότερο τρόπο. Στην μοναδική οργανωμένη επιθετική προσπάθεια της Ραπίντ οι Ιλντίζ και Άλαρ εξέθεσαν την άμυνα του «Δικεφάλου» και ο δεύτερος με εξαιρετικό τελείωμα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γλύκο. Οι Αυστριακοί πήραν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα και δίχως να επαναπαυτούν έμοιαζαν να το διατηρούν άνετα.

Κάποιες φιλόδοξες ενέργειες από τον Λίνο δεν ήταν αρκετές για να σταθούν ως απειλή για την αντίπαλη εστία. Όταν παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία, ο Αθανασιάδης έκανε τα εύκολα δύσκολα και «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο ορισμός της χαμένης ευκαιρίας.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνης γύρισε το σύστημα σε ρόμβο, περνώντας στο ματς τους Σαλπιγγίδη και Φωτάκη. Ο Αθανασιάδης έχασε κι άλλη ευκαιρία, με το δοκάρι αυτή τη φορά να του στερεί ένα τέρμα. Έπρεπε να μπει ο Λόρενς, στο επίσημο ντεμπούτο του, να δώσει τη λύση με τον Κλάους να αξιοποιεί ιδανικά την ασίστ του. Ο Λάζαρ δέχθηκε φθηνή κόκκινη κάρτα και άφησε έτσι τον «Δικέφαλο» να παλεύει για την ανατροπή με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο ακόμη κι έτσι δεν παράτησε την προσπάθεια και δικαιώθηκε με τον Κατσικά να ολοκληρώνει την αντεπίθεση.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68′ Λόρενς),
Ρομπέρ (46′ Φωτάκης), Γιάννου (46′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Πέλκας, Ιντζίδης.

Ραπίντ (Πέτερ Σέτελ): Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77′ Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65′ Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ (Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπεργκερ.

Στον πάγκο: Νόβοτα, Ντράζαν, Πράγκερ, Πίχλερ.

«Καθάρισαν» Λάτσιο, Αιντχόβεν και Μπιλμπάο

«Καθάρισαν» Λάτσιο, Αιντχόβεν και ΜπιλμπάοΤα φαβορί των αγώνων που διεξήχθησαν στις 22:00 στο πλαίσιο των play off του Europa League, εύκολα ή δύσκολα, πήραν το προβάδισμα.

Η Λάτσιο επικράτησε 2-0 στην Σλοβενία επί της Μούρα, η Αϊντχόβεν κέρδισε 5-0 στο Μαυροβούνιο την Ζέτα και η Μπιλμπάο σκόρπισε με 6-0 την Ελσίνκι. Χόρσενς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1, Ερυθρός Αστέρας-Μπορντό 0-0 και Μαρίτιμο-Ντίλα Γκόρι 1-0 τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Χόρσενς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1
(15’ Σπέλμαν-79’ Καρίγιο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ελσίνκι 6-0
25’, 51’ Αντούριθ, 31’, 57’ Σουσαέτα, 42’Πέρεθ, 85’ Ιραόλα)

Ερυθρός Αστέρας-Μπορντό 0-0

Μαρίτιμο-Ντίλα Γκόρι 1-0
(64’ Φιντέλις)

Μούρα–Λάτσιο 0-2
(31’ Ερνάνες, 59’ Κλόζε)

Ζέτα-Αιντχόβεν 0-5
(2’ Τοιβόνεν, 74’ Μάταφς, 77’ Στρουτμαν, 83’Λένς, 90’ Φαν Μπόμελ)

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.