Ποιες κυρίες της πολιτικής και όχι μόνο συμπληρώνουν τον κατάλογο του περιοδικού Forbes με τις ισχυρότερες του κόσμου

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ παραμένει και φέτος η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου, ξεπερνώντας και πάλι την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes.

Η μοναδική Γαλλίδα στον κατάλογο είναι η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ που ανέβηκε στην 8η θέση των 100 πιο ισχυρότερων γυναικών, από 9η που ήταν πέρσι. Γενικά πάντως στον κατάλογο κυριαρχούν οι Αμερικανίδες, οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες και οι γυναίκες που ασχολούνται με επιχειρήσεις.

Είναι η πέμπτη φορά μέσα σε έξι χρόνια που το περιοδικό κατατάσσει την Μέρκελ στην πρώτη θέση.

Η 58χρονη καγκελάριος είναι η “Σιδηρά Κυρία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική κρίση της ευρωζώνης που συνεχίζει να απειλεί τις αγορές, γράφει το περιοδικό υπογραμμίζοντας ότι η χρονιά ήταν “εκπληκτική” και για την 64χρονη Χίλαρι Κλίντον.

Η νεότερη από τις “ισχυρές γυναίκες” είναι η εκκεντρική Λέιντι Γκάγκα που στα 26 της χρόνια κατατάσσεται 14η ενώ η γηραιότερη, η βασίλισσα Ελισάβετ, 86 ετών, είναι 26η.

Μετά την Μέρκελ, την Κλίντον και την Ρούσεφ, την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν η Μελίντα Γκέιτς, συνιδρύτρια του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας New York Times Τζιλ Έιμπραμσον, η πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας Σόνια Γκάντι, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και η Κριστίν Λαγκάρντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.