Σε αναζήτηση κοινής θέσης

Η οριστικοποίηση του κοινού τους μηνύματος προς τον Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας συγκεταλέγεται στα θέματα που θα συζητήσουν σήμερα η Άγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο.

Στις 20:00 αναμένεται να προσέλθει ο κ. Ολάντ στην καγκελαρία και λίγο πριν την συνάντηση αναμένεται να γίνουν σύντομες δηλώσεις από τους δυο ηγέτες ενώ το δείπνο εργασίας θα έχει δίωρη διάρκεια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο αύριο στο Βερολίνο και με τον Γάλλο πρόεδρο το Σάββατο στο Παρίσι.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δώσει κάποιες πιθανότητες να δοθεί ένα μικρό περιθώριο χαλάρωσης των όρων για την Ελλάδα, την ώρα που η κα Μέρκελ χαμηλώνει τις προσδοκίες για εκτεταμένες παραχωρήσεις.

“Προσέρχομαι στις συνομιλίες με συναίσθηση του ότι πρέπει να τα καταφέρουμε, ότι κάθε εταίρος τηρεί τις υποχρεώσεις του”, δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της Μολδαβία.

Από την άλλη, συνεργάτης του κ. Ολάντ επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέκαθεν υποστήριζε την αναγκαιότητα να σεβαστεί η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της και την ίδια στιγμή να δοθεί ελπίδα στην ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, οι προσδοκίες των αγορών για λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης αυξάνονται λόγω των σεναρίων ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη για αποφασιστική δράση.

 

megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.