Μεγάλη καταστροφή στην ορεινή Καλαμπάκα
ptrosbestiki_trik

Η πυρκαγιά έφτασε κυριολεκτικά μέχρι τις αυλές των σπιτιών του Ορθοβουνίου που σώθηκε από θαύμα, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστικών συνεργείων εστιάζονται πλέον στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου που κατευθύνεται προς τον Ξηρόκαμπο.

Η φωτιά ξεκίνησε χθες (22/08), από τη θέση «Παραλλαγή» της Μ. Κερασιάς και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε στο Ορθοβούνι έχοντας ήδη καταστρέψει κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (με πολλά νεκρά ζώα) και κάψει 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και πουρνάρια.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών συνεργείων εστιάζεται πλέον στην παρεμπόδιση του πύρινου μετώπου να μην περάσει την κορυφογραμμή και κινδυνεύσουν και άλλα χωριά.

Νωρίτερα τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν τον οικισμό του Ορθοβουνίου που είχε εκκενωθεί προληπτικά.  Στο μέτωπο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 25 άτομα πεζοπόρα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου και δύο αεροπλάνων καναντέρ.

Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από το 30ο ως το 63ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Ιωαννίνων, η οποία δόθηκε στην κυκλοφορία αργά το βράδυ.

Την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συντονίζει  ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Νίκος Λαθύρης, ενώ επί τόπου, για την καλύτερη συνεργασία των Υπηρεσιών, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης,  ο δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου, επιτελείς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Τρικάλων και Καλαμπάκας καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Στο μεταξύ έξι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβληματα.

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Δημήτρης Σακελλαρίου σπίτια και ποιμνιοστάσια κάηκαν στο χωριό Ορθοβούνι ενώ παρά τις δραματικές εκκλήσεις τα εναέρια μέσα άργησαν να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς.

 

www.e-enimerosi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.