Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Τούρκοι απαγόρευσαν στους Έλληνες να αγοράσουν τη γη των προγόνων τους

23 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νέα πρόκληση της Άγκυρας – Απαγορεύουν δια νόμου στους Έλληνες να αγοράσουν γη, σπίτια επί τουρκικού εδάφους

Η Άγκυρα επιμένει να προκαλεί σε κάθε επίπεδο. Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, αυτή τη φορά η Τουρκία προκαλεί με νέο νόμο που τέθηκε από προχτες σε ισχύ και ο οποίος προβλέπει ότι τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν γη, σπίτια, αγροτεμάχια κλπ επί τουρκικού εδάφους!

Η απόφαση που κυρώθηκε εξαιρεί επίσης τους Αρμένιους και τους Βούλγαρους, τη στιγμή που 183 εθνικότητες έχουν πρόσβαση στην αγορά ακινήτων.

Ο νόμος έχει προκαλέσει συζητήσεις στη γειτονική χώρα, καθώς οι τουρκικές αρχές δεν θέλησαν να εξηγήσουν τους λόγους της πρωτοφανούς απαγόρευσης.

Ο Τύπος πάντως άφηνε να εννοηθεί ότι οι τουρκικές αρχές φοβήθηκαν μήπως σπεύσουν και αγοράσουν κτήματα και προβάλουν αξιώσεις οι κληρονόμοι ελληνικών οικογενειών και επιχειρήσεων εγκατεστημένων στον Πόντο, στην περιοχή της Σμύρνης, στην Ανατολική Θράκη κλπ, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους στις αρχές της δεκαετίας του 20′.

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Αυγούστου, 2012 at 18:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply