Οι δράστες δεν πήραν 6.000 ευρώ από πολίτη αλλά δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον οδηγό ταξί

Πάρος: Σε έναν 30χρονο και στον υπολογιστή του Θεοφίλου το ενδιαφέρον της ΕΛΑΣ

Σε έναν 30χρονο που δήλωσε ότι είναι σπουδαστής των ΤΕΙ στην Λαμία κι ενοικίασε για λίγες εβδομάδες το διαμέρισμα της οδού Τυμφρηστού, πριν την άφιξη του Τάσου Θεοφίλου, εστιάζεται το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την πλήρη εξιχνίαση της αιματηρής ληστείας στην Πάρο και την δράση του τελευταίου «πυρήνα» της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να καταλήξει στην ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου και να αποσαφηνίσει πλήρως το ρόλο του, ενώ, ταυτόχρονα, αναζητεί τουλάχιστον ένα ακόμη κρησφύγετο των μελών της οργάνωσης στην Αθήνα ή άλλη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν την προσοχή τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι στην Λαμία, αφού με βάση παρόμοια ευρήματα σε άλλα καταλύματα ασφαλείας μελών της οργάνωσης, εκτιμάται ότι θα περιέχει κείμενα, σχεδιαγράμματα και στοιχεία που μπορεί να αφορούν την δράση της ένοπλης ομάδας.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ, τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες εβδομάδες πριν την μόνιμη παρουσία στο σπίτι της οδού Τυμφρηστού του Τάσου Θεοφίλου που είχε δηλώσει μόνο το όνομα «Τάσος», είχε παρουσιασθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού ένας άλλος 30χρονος που ενοικίασε προσωρινά το διαμέρισμα. Ο εν λόγω ενοικιαστής κατέβαλε ένα-δύο ενοίκια κι αιφνιδιαστικά γνωστοποίησε στον ιδιοκτήτη ότι «στο σπίτι θα έλθει να μείνει ένας συμφοιτητής μου στα ΤΕΙ Λαμίας, γιατί εγώ φεύγω. Θα πάω για σπουδές στην Αθήνα».

Το μυστήριο για τον πρώτο ενοικιαστή μεγαλώνει καθώς οι αξιωματικοί επέδειξαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού φωτογραφίες αναζητούμενων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» κι άλλων υπόπτων και δεν αναγνώρισε κανέναν από αυτούς. Έτσι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 30χρονος να έχει κάποιον ρόλο στη ομάδα του Τάσου Θεοφίλου.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς και δήλωσε ότι δεν θυμάται το όνομα που του είχε πει ο 30χρονος.

Με το δεδομένο ότι στο διαμέρισμα της Λαμίας δεν βρέθηκαν όπλα και χρήματα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ καταλήγουν σε δύο σημαντικά συμπεράσματα.

Το πρώτο ότι υπάρχει κι άλλο ένα κατάλυμα των δραστών στην Αθήνα ή σε άλλη περιοχή που ίσως το εγκατελειψαν τις τελευταίες ημέρες από το φόβο να εντοπισθούν.

Το δεύτερο ότι ο λόγος που ο Τάσος Θεοφίλου μετέβη στην Λαμία ήταν για να πληρώσει τα χρωστούμενα νοίκια κι όχι να μεταφέρει χρήματα ή οπλισμό, όπως εκτιμήθηκε αρχικά.

Στο σπίτι υπήρχαν δύο κρεβάτια ενώ οι κάτοικοι του σπιτιού φρόντιζαν να καθαρίζουν όλα τα αντικείμενα, προκειμένου πιθανόν να μην εντοπίζονται αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Αστυνομικοί πάντως επισημαίνουν ότι «δεν ήταν μόνο ο Τάσος Θεοφίλου πρωταγωνιστής της αιματηρής ληστείας στην Τράπεζα. Από τις νεότερες βαλιστικές εξετάσεις προέκυψε ότι υπήρχε κι άλλος συνεργός του που όχι μόνο πυροβόλησε κατά του Δημήτρη Μίχα αλλά μετά ήταν αυτός που άρχισε να “γαζώνει” κι εναντίον άλλων πολιτών που ήσαν αυτόπτες μάρτυρες».

Ωστόσο εντυπωσιάζουν δύο ακόμη στοιχεία της ληστείας:

Πρώτον, ότι οι δράστες αρνήθηκαν να πάρουν 6.000 ευρώ που ήσαν έτοιμα να παραδοθούν σε πελάτη της τράπεζας. Όμως λίγη ώρα αργότερα σκότωναν έναν ανυποψίαστο πολίτη και πυροβολούσαν πολλούς άλλους.

Δεύτερον, οι δράστες είχαν σκοπό να αποσπάσουν κατά πολύ μεγαλύτερο ποσό, όμως δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας γιατί έλειπε η διευθύντρια του υποκαταστήματος που είχε ένα από τα κλειδιά.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.