Είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μιλώντας στο διαδίκτυο

http://img.protothema.gr/DAE33EB2A455B1562467B0A4B8E8F9E1.jpgΆλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μάλιστα αυτή τη φορά εκτός Ελλάδος. Πρόκειται για την περίπτωση ενός νεαρού άντρα από την Αυστραλία και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μιλώντας με έναν Έλληνα στην ιστοσελίδα επικοινωνίας « Skype».

Ειδικότερα, ο νεαρός Αυστραλός σε συνομιλία που είχε με τον Έλληνα φίλο του εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία.

Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του.

Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.

Οι Αυστραλιανές Αρχές έστειλαν ευχαριστήριο μήνυμα, μέσω της Interpol για τις άμεσες ενέργειες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχαν ως αποτέλεσμα στην αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Πέτρος Κατσάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.