Τι θα συνέβαινε αν το το Apollo 11 δεν κατάφερνε να επιστρέψει στη Γη…

Μία ομιλία που δε διαβάστηκε ποτέ έρχεται στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει τι θα έλεγε ο πρόεδρος Nixon, σε περίπτωση που οι αστροναύτες δεν επέστρεφαν από το φεγγάρι. Το έκτακτο υπόμνημα είχε τίτλο: “Σε περίπτωση καταστροφής στη Σελήνη” και ευτυχώς δε χρησιμοποιήθηκε, καθώς η τραγωδία αποφεύχθηκε, όχι όμως και η δημοσιοποίηση του λόγου από την πένα του λογογράφου William Safire.

Οι  “αυθόρμητες” κινήσεις του Προέδρου θα συμπεριελάμβαναν εκτός από την ομιλία και την τηλεφωνική επικοινωνία με τις  “χήρες” των θυμάτων και μετά όλες οι ραδιοεπικοινωνίες με το Apollo 11 θα σταματούσαν.

Καθώς δεν υπήρχαν εναλλακτικά σχέδια διάσωσης, οι αστροναύτες θα παρέμεναν αιχμάλωτοι στη σελήνη περιμένοντας να πεθάνουν, ενώ ένας ιερέας θα έστελνε τις ψυχές τους  “εις την άβυσσο της θαλάσσης”, όπως δηλαδή θα γινόταν σε περίπτωση θανάτου εν πλω.

“Η μοίρα όρισε ότι οι άνδρες που πήγαν στο φεγγάρι για να το εξερευνήσουν θα παραμείνουν εκεί για να αναπαυθούν εν ειρήνη. Αυτοί οι γενναίοι άνδρες, ο Neil Armstrong και ο Edwin Aldrin, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα ανάκτησής τους. Επίσης γνωρίζουν ότι η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει μέσω της θυσίας τους.

Οι δύο άνδρες  “έδωσαν” τη ζωή τους για έναν από τους πιο ευγενείς στόχους της ανθρωπότητας, την αναζήτηση της αλήθειας και της κατανόησης.

Οι οικογένειες και οι φίλοι τους θα θρηνήσουν για αυτούς, το Έθνος θα θρηνήσει, όλοι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο, αλλά και η Μητέρα Γη που τόλμησε να στείλει δύο από τους γιους της στο Άγνωστο.

Με την εξερεύνησή τους έκαναν τους ανθρώπους του κόσμου να αισθάνονται σαν ένας και με τη θυσία τους συνέδεσαν πιο στενά την ανθρώπινη αδελφότητα.

Στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι παρακολουθούσαν τα αστέρια και έβλεπαν τους ήρωές τους στους αστερισμούς, στις μέρες μας συμβαίνει λίγο πολύ το ίδιο, αλλά οι ήρωές μας είναι επικοί άνδρες με σάρκα και οστά.

Κάποιοι άλλοι θα ακολουθήσουν τα χνάρια τους και σίγουρα θα βρουν το δρόμο, όμως αυτοί θα παραμείνουν πρώτοι στην καρδιά μας.

Κάθε ανθρώπινο ον που κοιτάζει το φεγγάρι τις νύχτες θα ξέρει ότι κάπου εκεί υπάρχει μία γωνιά ενός άλλου κόσμου.”

Και με αυτά τα λόγια έκλεινε ο λόγος που πέρασε στην ιστορία μαζί με την τεράστια επιτυχία της διαστημικής αποστολής που όπως είπε ο Αrmstrong έκανε  “ένα μικρο βήμα για εκείνον, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα”.

First Moon Landing 1969 από depy6


news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.