Σκηνές τρόμου

http://cdn.nephelon.com/ilialive/cache/com_zoo/images/listeia1_9dce5def464a3e40c75d25312e3e6f3d.jpgΣκηνές που όμοιές τους δεν έχουνε ξαναζήσει στην Ηλεία, εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της Κυλλήνης. Πολυμελής ομάδα ληστών επιτέθηκε σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής που λίγο νωρίτερα είχε βγει από το πλοίο της γραμμής για την Κυλλήνη.

Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τους ληστές να τους σημαδεύουν με όπλα, καραμπίνες, αυτόματα και καλάσνικοφ, περιέγραψαν στην κάμερα του ilialive.gr τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν. Οι ληστές με ελιγμούς μπήκαν μπροστά από το όχημα της χρηματαποστολής και έκλεισαν το δρόμο.

http://cdn.nephelon.com/ilialive/cache/com_zoo/images/listeia2_1947fb0dd5616a88a1bdfa1f3b5751e2.jpg

Επιτέθηκαν στο όχημα με λοστούς, σπάζοντας αρχικά τις βαλβίδες των ελαστικών και κλατάροντας τα. Στη συνέχεια και μπροστά τα έκπληκτα μάτια των περίοικων ανέβηκαν χρησιμοποιώντας μεταλλική σκάλα πάνω στην οροφή του βαν και άρχισαν να πυροβολούν για να τρομάξουν τους δύο υπαλλήλους σεκιούριτι που ήταν μέσα σε αυτό. Προκάλεσαν φθορές αλλά δεν κατάφεραν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να αποσπάσουν χρήματα.

Έφυγαν αποκλείοντας το δρόμο σε κομβικό σημείο προκαλώντας πανικό, βάζοντας φωτιά σε ένα Daihatsu Terios στο οποίο μέσα είχαν φορτωμένη συσκευή οξυγόνου. Το σχέδιο πήγε στραβά και έφυγαν προς την περιοχή του Κάστρου όπου περίμεναν οι συνεργοί τους με δύο αυτοκίνητα.

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις διέφυγαν οι ληστές της Κυλλήνης, μετά απο ένα αποτυχημένο αλλά πρωτοφανές ίσως για τα πανελαδικά χρονικά, “χτύπημα”. Οι δράστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, εκτιμάται ότι ήταν πάνω απο οκτώ, δηλαδή περισσότεροι από όσους είδαν κάτοικοι και επισκέπτες στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι στην έξοδο της Κυλλήνης.

Οι δράστες άφησαν πίσω τους άλλα δύο αυτοκίνητα καμμένα σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις θέλοντας να σβήσουν ολοκληρωτικά τα ίχνη τους. Αυτό ίσως παραπέμπει σε υπόθεση τρομοκρατίας – μετά το χτύπημα στην τράπεζα της Πάρου, όπου ο ένας από τους δράστες αποκαλύφθηκε από το DNA. Έτσι οι δράστες της Κυλλήνης γνωρίζοντας πως το παραμικρό μπορεί να τους προδώσει, έκαψαν τα οχήματα διαφυγής αλλά και αυτό με τον εξοπλισμό της επιχείρησης.

Το κόκκινο Daihatsu Terios που έκαψαν στο κέντρο της Κυλλήνης, έφερε βιδωμένη μια γεννήτρια ρεύματος και μια ογκώδη συσκευή οξυγόνου με την οποία σκόπευαν να παραβιάσουν το θωρακισμένο όχημα. Οι αστυνομικοι εξετάζουν λεπτομερώς τι δεν πήγε καλά στο σχέδιο των ληστών και τους έκανε να φύγουν χωρίς χρήματα.

Να σημειώσουμε πως η επιχείρηση διήρκησε πάνω απο δέκα λεπτά της ώρας με τον κίνδυνο να υπάρξει συμπλοκή με τους αστυνομικούς ορατό και τους δράστες αρματωμένους και έτοιμους για όλα. Η πολυμελής ομάδα έφερε πιστόλια, καλάσνικοφ και καραμπίνες. Ολοι φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν πεντακάθαρα ελληνικά.

Οι δράστες έφυγαν με άλλα αυτοκίνητα προς την περιοχή του Κάστρου, όμως στο δρόμο Νεοχωρίου – Κυλλήνης άφησαν πίσω τους ένα τζιπ KIA Sorento, το οποίο και έκαψαν. Ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Hyundai βρέθηκε επίσης καμένο σε άλλη πλευρά, στη Ν. Μανωλάδα, μπερδεύοντας τις Αρχές ως προς την κατεύθυνση που διέφυγαν οι δράστες.

Η είδηση έγινε πρώτο θέμα σε δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβελειας και των ενημερωτικών portal με τα πλάνα και τις φωτογραφίες του ilialive.gr να “ντύνουν” τα ρεπορτάζ.

Ήδη στην Ηλεία βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία για να καλύψουν εκτενώς την συνέχεια από την κινηματογραφική αυτή επιχείρηση των ληστών, που αποδεικνύει περίτρανα πως η εγκληματικότητα βρίσκεται στο “κόκκινο” ΄όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά σε όλη τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.