Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον ζητά για έβδομη φορά να αποφυλακιστεί…

21 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον ζητά για έβδομη φορά να αποφυλακιστεί...

Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν ο οποίος πριν από 32 χρόνια πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Λένον έξω από το σπίτι του, θα έχει αυτή την εβδομάδα ακρόαση στην Νέα Υόρκη για το έβδομο αίτημα αποφυλάκισης του.

Η απόφαση για το αν θα αφεθεί ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος Ακροάσεων της πόλης, Λίντα Φόγκλια. Κάθε δύο χρόνια μετά το 2000 ο Τσάπμαν κάνει αίτηση αποφυλάκισης αλλά πάντα στο τέλος επέστρεφε στη φυλακή.

Μετά την τελευταία ακρόαση το 2010, η τριμελής επιτροπή αποφυλακίσεων ανέφερε σε γραπτές παρατηρήσεις ότι ο Τσάπμαν, «εμφανίζεται να αγνοεί τους κανόνες της κοινωνίας μας και την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».

Πριν από την ακρόαση η επιτροπή αποφυλακίσεων θα αναγνώσει δεκάδες επιστολές που επιχειρηματολογούν ενάντια στην απελευθέρωση του Τσάπμαν, μεταξύ των οποίων και της χήρας του Λένον, Γιόκο Όνο, η οποία θεωρεί ότι Τσάπμαν παραμένει επικίνδυνος για την ίδια, τους δυο γιους του Λένον, το κοινό αλλά και για τον εαυτό του!

Ο 57χρονος Τσαπμαν καταδικάστηκε για το φόνο του Λένον τον οποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πλάτη έξω από την πολυκατοικία που διέμενε ο διάσημος μουσικός στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς

This entry was posted on Τρίτη, 21 Αυγούστου, 2012 at 21:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply