Ετοίμαζαν χτύπημα και στην Εθνική Τράπεζα

http://img.protothema.gr/D3126EF04C1D3F3C88686C987CA66D45.jpgΚαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τη σύλληψη του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο. Ετσι ενώ αρχικά έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς συνδέεται και με τρομοκρατικές οργανώσεις, το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρό του ο Θεοφίλου είχε βάλει και την Εθνική τράπεζα Λαμίας.

Ο 30χρονος είχε πρόσφατα ξυρίσει το κεφάλι του και διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι. Στις 16 Αυγούστου έφυγε με τον ΟΣΕ για τη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε επίσης γνωστό ότι εντοπίστηκε το διαμέρισμα-«γιάφκα» που είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου εντοπίστηκε στην πόλη της Λαμίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Τυμφρηστού 21 στην περιοχή του Αγίου Λουκά στη Λαμία. Πρόκειται για γκαρσονιέρα που φέρεται να είχε ενοικιαστεί, έναντι 280 ευρώ το μήνα, πριν από ένα χρόνο, σε όνομα άλλου ατόμου, πιθανόν με τη χρήση πλαστής ταυτότητας.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ
σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναγνώρισε το μεσημέρι τον 30χρονο από τις φωτογραφίες και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που βρίσκεται το διαμέρισμα, εντοπίστηκε το ποδήλατο που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Τάσος Θεοφίλου για να βιντεοσκοπήσει, προ μερικών μηνών, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Λαμία.

Στην κατοικία αυτή υπολογίζεται ότι διέμεναν δύο αναζητούμενα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ολόκληρη η περιοχή έχει τεθεί σε αποκλειστεί, αναμένοντας το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να φτάσει για να εξελιχθούν οι έρευνες.

Κατά τη σύλληψη του Θεοφίλου βρέθηκε βιντεοκάμερα, με την οποία βιντεοσκοπούσε την Εθνική τράπεζα Λαμίας. Επίσης στην τσάντα του βρέθηκε υπνόσακος. Η αστυνομία έδωσε αυτές τις πληροφορίες στη δημοσιότητα ζητώντας τη συνδρομή πολιτών και από τη Λαμία, σε περίπτωση που είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις το συγκεκριμένο διάστημα.

Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, η δίκη στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο όπου αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.

Ο Θεοφίλου πήρε επίσης προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη, όταν θα βρεθεί ξανά ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί.

Ψάχνουν δύο άτομα και επαφές με Αλβανούς

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής επικεντρώνουν τις έρευνες τους σε δύο πρόσωπα που φέρεται να είχαν σχέση με τον 30χρονο θεολόγο Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη για την ληστεία στην Πάρο και τον φόνο του 53χρονου ταξιτζή.

Πρόκειται για ένα νεαρό που είχε εμπλακεί σε συμπλοκή με πυροβολισμούς με αστυνομικούς πριν μερικούς μήνες στην Πεύκη αλλά είχε καταφέρει να ξεφύγει και έναν φοιτητή που είχε συλληφθεί στο Σύνταγμα κρατώντας τόξο και σημαδεύοντας τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, τα δύο πρόσωπα που κινούνταν στις παρυφές της οργάνωσης «Συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς» είχαν αναπτύξει -σε συνεργασία με τον Θεοφίλου- ένα πλάνο ανασύστασης του σύγχρονου «αντάρτικου πόλης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις έρευνες παρουσιάζει το κλεμμένο opel corsa που χρησιμοποίησε ο Θεοφίλου και η ομάδα του για να ληστέψουν την τράπεζα της Πάρου και αυτό γιατί είχε χρησιμοποιηθεί από Αλβανούς ληστές και συνεπώς προκύπτει ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας του Θεοφίλου και των ποινικών.

Έτσι οι έρευνες κινούνται και προς αυτό το σημείο καθώς εκτιμάται ότι από Αλβανούς κακοποιούς προμηθευόταν οπλισμό.


https://lh3.googleusercontent.com/-0y0bQ_GlUK0/UDKFEWuHDwI/AAAAAAABZic/JHCNm6Y5dQ0/s400/1826857.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.