http://img.protothema.gr/01C4599A17B0D3D5AA5AFDB5AB69233D.jpg«Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι, παρά τη σημερινή κρίση, η Ελλάδα θα έχει λαμπρό μέλλον χάρη στην ποιότητα της νεολαίας μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη διάκριση της ελληνικής αποστολής στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που διεξήχθη στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Συγχαίρω θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην πρόσφατη 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι, επίσης, οι καθηγητές που τους προετοίμασαν καταλλήλως για αυτόν τον σκοπό» προσθέτει ο κ. Παπούλιας.

Οι πέντε μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη μακρινή Βραζιλία επέστρεψαν με τις βαλίτσες τους φορτωμένες διακρίσεις: Ένα ασημένιο μετάλλιο, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες.

Το ασημένιο μετάλλιο, που είναι και το πρώτο που κατακτά η χώρα μας στο διαγωνισμό, κατέκτησε ο Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα, τα χάλκινα κατέκτησαν οι Κρινιώ Μαρούδα από τα Λεχαινά Ηλείας και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής, ενώ εύφημο μνεία απέσπασαν οι Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα και Θέμης Πράπας από τη Λάρισα.

Την πενταμελή αποστολή των μαθητών συνόδευσαν στη μακρινή Βραζιλία ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης και ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, ενώ ως παρατηρητές συμμετείχαν επίσης στην ομάδα η Μαρία Κονταξή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Χρίστος Ξενάκης από το Βόλο.

Επί μία εβδομάδα, μέσα στον Ιούλιο, οι πέντε μαθητές, οι οποίοι επελέγησαν ύστερα από απαιτητικές πανελλαδικές εξετάσεις της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, όπου βρίσκεται και το σχολείο Αστρονομίας, υποβλήθηκαν σε εντατική προετοιμασία από πολυμελή ομάδα αστρονόμων, φυσικών, αλλά και φοιτητών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πολύ επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.