http://img.protothema.gr/E563FEE50460CABF406E9B616A8F16E8.jpgO λόγος για δύο εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που διεκδικούν αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας της Αυστραλίας επειδή δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση του ηλεκτρονικού τζόγου.

Πρόκειται για εταιρείες που στην κυριολεξία έχουν θησαυρίσει!

Πρώτη, η εταιρεία Tatts Group κατέθεσε το Ανώτατο Δικαστήριο Βικτωρίας αγωγή για αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση αθέτησε υπόσχεσή της να ανανεώσει την άδεια μονοπωλιακής εκμετάλλευσης των τυχερών μηχανών πόκις.

Η προσφυγή της Tatts Group κατά της πολιτείας προκάλεσε έκρηξη του πρωθυπουργού Τεντ Μπάϊλιου, ο οποίος δηλώνει ότι η εταιρεία που έχει θησαυρίσει από τα πόκις στρέφεται κατά των πολιτών.

«Η αγωγή στρέφεται κατά των πολιτών της Βικτώριας, διότι αν χάσει η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πληρώσει την αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα από το ταμείο της πολιτείας, αφαιρώντας κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία, την παιδεία και άλλες βασικές υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tatts Group απαντά, ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τιμήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στην εταιρεία του και την Τabcorp Holdings να μην αλλάξει την πολιτική εκμετάλλευσης των πόκις.

Αγωγή για αποζημίωση αναμένεται να καταθέσει και η Τabcorp Holdings με το ίδιο, ακριβώς επιχείρημα. Υπολογίζεται, ότι ενδεχόμενη δικαίωση των δύο εταιρειών από το δικαστήριο θα κοστίσει στην πολιτεία 1,3 δισ. δολάρια.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.