Είχαν επικοινωνήσει δύο φορές προτού εισβάλουν

Δύο κλήσεις πραγματοποίησαν οι ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Πάρο, πριν τις 8.20 όταν και λήστεψαν την τράπεζα την προηγούμενη Παρασκευή. Οι διωκτικές Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των ατόμων αυτών που εκτιμάται πως είχαν βασικό ρόλο στη διαφυγή των κακοποιών και με τους οποίους ήρθαν σε επαφή οι τρεις ληστές προτού εισβάλουν με τα όπλα τους στην τράπεζα.

Οι δύο αυτές κλήσεις προέκυψαν ύστερα από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου που έπεσε από τα χέρια ενός εκ των ληστών στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα χέρια του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, τον οποίο τραυμάτισαν θανάσιμα οι ληστές. Η ανάλυση από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν καρέ καρέ τη ληστεία έδειξε πως μόνο ο ένας από τους κακοποιούς κρατούσε όπλο την ώρα της ληστείας και αυτός ήταν ο ληστής που προσπάθησε με αυταπάρνηση να σταματήσει ο οδηγός ταξί. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως και οι άλλοι ήταν οπλισμένοι, αλλά περισσότερα όπλα πάντως δεν φαίνονται και αν ισχύει πως μόνο ένας κουβαλούσε περίστροφο και αυτόν προσπάθησε να ακινητοποιήσει ο Μίχας, μιλάμε για ένα πολύ άσχημο παιχνίδι της τύχης», αναφέρει χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Οι έρευνες στην Πάρο συνεχίζονται από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που χτενίζουν το νησί, αν και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο να μην καταφέρουν οι κακοποιοί να διαφύγουν προς την Αλβανία. Η Αστυνομία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει καταλήξει σε τουλάχιστον δυο από τους κακοποιούς που συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία και οι έρευνές της επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πλέον άτομα. Οι δυο αυτοί κακοποιοί έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για υποθέσεις ένοπλων ληστειών σε τράπεζες στην Αττική.

Οσον αφορά τη σύνθεση της εγκληματικής ομάδας που λήστεψε την τράπεζα, η Αστυνομία δεν αποκλείει και τη συμμετοχή ενός έλληνα κακοποιού, ο οποίος θεωρείται από τους σκληρούς εγκληματίες, και είναι συχνός «επισκέπτης» των φυλακών.

Επιπλέον, η Αστυνομία επανεξετάζει τους φακέλους τουλάχιστον επτά ληστειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες όπου στη συνέχεια οι δράστες πυρπόλησαν τα οχήματα διαφυγής τους, όπως έγινε σε τράπεζα στον Αλιμο, στο ΙΚΑ Αλιάρτου, στα ΕΛΤΑ Αιτωλικού και Νέου Φαλήρου.

Στέλιος Βραδέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.