Νίκη, γκολ και χαμόγελα για την εθνική στο 3-2 επί της Νορβηγίας

Παραγωγική και θεαματική παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εθνική του Φερνάντο Σάντος στο φιλικό κόντρα στη Νορβηγία στο Όσλο, για τουλάχιστον 60 λεπτά. Οι Ελληνες διεθνείς επιβλήθηκαν με 3-2 της αντιπάλους τους, στον αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ τς Βραζιλίας το 2014, που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και μόλις στο 7′ άνοιξε το σκορ, όταν ο Τοροσίδης σέντραρε από δεξιά και ο τερματοφύλακας… μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε και το 0-2, με φάουλ του Τοροσίδη και κεφαλιά του -εντελώς- αμαρκάριστου Παπαδόπουλου. Η Νορβηγία κατάφερε να μειώσει σχεδόν αμέσως, αφού στο 13′ και σε φάση διαρκείας, το σουτ του Χάνγκελαντ κατέληξε στα διχτυα του Καρνέζη, ενώ στο 37′ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Αμπντελάουε.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο νεοεισελθών Μήτρογλου έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, όμως την τρίη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής (56′) σούταρε και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα.

Στο 75′ και σε σέντρα του Ελγιουνουσί, ο Ρίισε έφτασε πρώτος στην μπάλα και μείωσε σε 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Εγκιλ Όλσεν): Γιάρστεϊν, Χόγκλι, Χάνγκελαντ, Ντεμίντοφ (38′ Ρόνγκε), Ρίισε, Χένρικσεν (46′ Αϊκρεμ), Πέντερσεν (46′ Γκριντχάιμ), Γκρίντχεϊμ, Ελγιουνουσί, Χούσεκλεπ (63′ Μπράατεν), Αμπντελάουε (63’Σόντερλουντ).

ΕΛΛΑΔΑ(Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46′ Βύντρα), Σπυρόπουλος (81′ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης (46′ Νίνης), Τζιόλης (81′ Δημούτσος), Κατσουράνης, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης (70′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (46′ Μήτρογλου).

Ήττα Λιθουανίας, Λετονίας και νίκη Ουαλίας,Δανίας

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Ποντγκόριτσα, το Μαυροβούνιο επικράτησε της Λετονίας με σκορ 2-0. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Γιόβετιτς στο 36΄ και Κασαλικα στο 76΄. Η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στον 7ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, Λετονία, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Στο Κάρντιφ, η Ουαλία ηττήθηκε από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 2-0. Τα τέρματα της αντιπάλου της εθνικής μας, σημείωσαν οι Ιμπίσεβιτς (21΄) και Στεβάνοβιτς (54΄).

Παράλληλα στην Κοπενχάγη η Δανία ηττήθηκε από τη Σλοβακία με 3-1. Το σκορ για τους γηπεδουχους άνοιξε στο 22ο λεπτό ο Μικελσεν, ενώ για την αντίπαλο της Εθνικής μας, αρχικά ισοφάρισε στο 63΄ ο Γιακούμπκο, στη συνέχεια ο Χάμσικ στο 72΄ έδωσε το προβάδισμα και στο 83΄ ο Γκουλντάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος η ΠΓΔΜ επικράτησε της Λιθουανίας, που είναι και αντίπαλος της εθνικής, με σκορ 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Γκόραν Πάντεφ στο 54′.

Γιώτης Παναγιωτάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.