Της αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο που παίρνει η Νεοζηλανδή Ανταμς

Λονδίνο 2012: Ντοπέ η νικήτρια της σφαιροβολίας Οσταπσουκ

Λίγες ώρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών του Λονδίνου αποκαλύφθηκε και το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ των Αγώνων. Οπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αφαίρεσε από τη Λευκορωσίδα Ναντζέγια Οσταπσουκ το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στη σφαιροβολία διότι βρέθηκε ντοπαρισμένη με την αναβολική ουσία μεθενολόνη. Η Οσταπσουκ είχε υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ στις 5 Αυγούστου μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του αγωνίσματος. Μετά τη λήξη του τελικού υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ. Και τα δύο δείγματα βρέθηκαν θετικά στην αναβολική ουσία.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε την αποβολή της Οσταπσουκ από τους Ολυμπιακούς και την αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου. Μετά την τιμωρία της Οσταπσουκ νικήτρια αναδείχθηκε η Νεοζηλανδή Βαλερί Ανταμς (χρυσή ολυμπιονίκης και στο Πεκίνο), τη δεύτερη θέση πήρε Εβγκενίγια Κολόντκο (Ρωσία) και την τρίτη η Κινέζα Λιζιάο Γκονγκ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.