Σειρά παίρνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο μέχρι το τέλος Αυγούστου

Μετά τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς και την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τις τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank για την απόκτηση της Emporiki Bank από την Credit Agricole, σειρά παίρνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΤΤ μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς πριν από την έναρξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος συγχωνεύσεων – απορροφήσεων μεσαίου μεγέθους τραπεζών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Προσφορά για ΤΤ
Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, θα ζητηθεί από τις τράπεζες προσφορά για το 44% του ΤΤ (34%+10%), με τη διευκρίνιση ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα λάβει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μόνο προκαταβολή έναντι της ανακεφαλαιοποίησής του. Σε αυτή την περίπτωση η Εθνική Τράπεζα δείχνει επικρατέστερη λύση. Και μάλιστα προκρίνεται και από? πολιτικής σκοπιάς, γιατί διαφυλάσσεται και ενισχύεται ο δημόσιος πυλώνας στις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά την Εμπορική, η Credit Agricole ξεκίνησε την αξιολόγηση των προσφορών, προκειμένου να επιλέξει τον τελικό συνομιλητή της, με την Alpha Bank να προβάλλει ως φαβορί. Και αυτό γιατί έχει το πλεονέκτημα ότι χρειάζεται τα λιγότερα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της, οπότε είναι πιο ελκυστική στους Γάλλους, που θα πρέπει να μπουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η πρόταση που θα προεπιλεγεί θα κριθεί στο ΔΣ της γαλλικής τράπεζας, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.