Νίκησε στο Γουέμπλεϊ 2-1 τη Βραζιλία, σε έναν τελικό όπου σημειώθηκε ρεκόρ εσιτηρίων

Λονδίνο 2012: Χρυσό μετάλλιο για το Μεξικό στο ποδόσφαιρο

Το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο ποδόσφαιρο κατέκτησε το Μεξικό, και μάλιστα χρυσό, στην πρώτη συμμετοχή του στην τετράδα του τουρνουά. Στον τελικό του Σαββάτου στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ» οι «βέρδε» νίκησαν τη Βραζιλία με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Περάλτα και χάρισαν στη χώρα τους το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντίθετα, οι «βερντεόρο», που έμειναν με την πίκρα του τρίτου χαμένου τελικού (το 1984 ηττήθηκαν από τη Γαλλία και το 1988 από τη Σοβιετική Ενωση), έφθασαν στο συνολικά πέμπτο μετάλλιό τους, καθώς μετρούν τρία ασημένια και δύο χάλκινα.

Οι Μεξικανοί πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας το σκορ μόλις 30’’ μετά την έναρξη του αγώνα. Ο Ραφαέλ γύρισε επιπόλαια την μπάλα προς το κέντρο άμυνας της ομάδας του, χωρίς να έχει δει τον Ορίμπε Περάλτα, που την κέρδισε και με συρτό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Γκάμπριελ.

Το γκολ «πάγωσε» τους Βραζιλιάνους, που άργησαν να βρουν τα «πατήματα» τους. Στο 20’ οι «βερντεόρο» είχαν μια ευκαιρία με τον Οσκαρ, που γύρισε γύρω από τον άξονά του και σούταρε πάνω στον Κορόνα, ενώ στο 38’ ο μεξικανός τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Χουλκ και στη συνέχεια της φάσης ο Λεάντρο Νταμιάο δεν πρόλαβε να μπει στη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βραζιλιάνοι έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Νεϊμάρ στο 59’, για να «απαντήσει» ο Φαμπιάν στο 64’ «σημαδεύοντας» το δοκάρι του Γκάμπριελ. Στο 72’ η κεφαλιά του Φαμπιάν έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, αλλά στο 75’ οι Μεξικανοί ήταν πιο εύστοχοι: στο φάουλ που εκτέλεσε από δεξιά ο Μάρκο Φαμπιάν η σέντρα βρήκε εντελώς μόνο τον Περάλτα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε δύο τα γκολ των «βέρδε» και τα δικά του.

Η Βραζιλία το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Χουλκ, στις καθυστερήσεις, ενώ ο Οσκαρ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Να σημειωθεί ότι πολλές ώρες πριν από την έναρξη του τελικού στο Γουέμπλεϊ δεν έπεφτε «καρφίτσα», μάλιστα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι σημειώθηκε προσέλευση-ρεκόρ στον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά, καθώς 86.182 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων που έχουν διατεθεί σε οποιοδήποτε άθλημα, ενώ ανακοινώθηκε επίσης ότι το ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε με συνολικό απολογισμό 2.186.930 θεατές, σε άνδρες και γυναίκες.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Βρετανία)
Κίτρινες: Μαρσέλο-Ρέγες, Χιμένες, Βίδριο

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μάνο Μενέσες): Γκάμπριελ, Ράφαελ (85΄ Λούκας), Τιάγκο Σίλβα, Ζουάν Ζέσους, Σάντρο Κορντέιρο (71΄ Πάτο), Μαρσέλο, Ρόμουλο, Νταμιάο, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Άλεξ Σάντρο (32΄ Χουλκ).

ΜΕΞΙΚΟ (Λουΐς Φερνάντο Τένα): Κορόνα, Χιμένες Ι. (81΄ Βίδριο), Σαλσίδο, Μιέρ, Τσάβες, Ερέρα, Φαμπιάν, Περάλτα (86΄ Χιμένες Ρ.), Ακίνο (57΄ Πόνσε), Ρέγες, Ενρίκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.