http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/00DEBC543EEB4CA5291AA2A5B7447CB9.jpgΟ Σπύρος Λεμπέσης έκανε αρκετά καλή εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού και κατέλαβε την 7η θέση με καλύτερη βολή στα 81.91μ. Εκπληξη, η νίκη του 19χρονου Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ.

Ο Λεμπέσης άρχισε δυνατά τον αγώνα και έστειλε το ακόντιο στα 81.91μ στην 2η προσπάθεια. Με την επίδοση αυτή μπήκε στην 8άδα, αλλά στη συνέχεια οι υπόλοιπες βολές του δεν ήταν τόσο καλές ώστε να πετύχει κάτι καλύτερο. Ο Λεμπέσης, πήγε στο Λονδίνο με καλύτερη επίδοση 83.02μ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, έδωσε μία υπόσχεση ότι στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο θα είναι στη διεκίκηση των μεταλλίων: «Είναι χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα, αν και θα ήθελα κάτι παραπάνω» είπε «Εβλεπα ότι μπορούσα να αγγίξω το μετάλλιο. Θα πρέπει κάποιος να ξεπερνά τον εαυτό του αν θέλει να ανεβαίνει. Ο αγώνας ήταν απρόβλεπτος και τέτοιες συνθήκες χρειάζονται περισσότερο πάθος. Θα έπρεπε να βάλω λίγο περισσότερο πάθος, αλλά κάποιες ενοχλήσεις από την αρχή του αγώνα δεν με βοήθησαν. Ας είναι. Στο Ρίο θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο και θέλω να είμαι στα μετάλλια»

Το χρυσό μετάλλιο λοιπόν, πήρε ο 19χρονος Γουόλκοτ από το Τρίνινταντ, με βολή 84.μ58 που πέτυχε στη δευτερη του προσπάθεια. Στη δευτερη θέση ήταν ο Ουκρανός Πιανίτσγια με 84.51μ και τρίτος ο Φινλανδός Ρουσκάνεν με 84.12μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσέχος Βέσελι το μεγάλο φαβορί, έμεινε στην τέταρτη θέση με 83.34μ, ενώ ο Νορβηγός Θόρκινσεν, ήταν 6ος με 82.63μ και έμεινε για πρώτη φορά εκτός βάθρου σε διοργάνωση από το 2007.

TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.