http://www.woop.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/2012_08/Athan1.jpgΈνα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ που έφερε τούμπα το παιχνίδι με την Μπνέι Γιεχούντα και πήρε δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 0-1 αλλά η έδρα και ο Αθανασιάδης «μίλησαν» στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει 4-1.

Πλέον ο «Δικέφαλος» περιμένει την κλήρωση για τα Play-Off του Europa League για να δει που θα συνεχιστεί το ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ στην γεμάτη Τούμπα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι (με 4-4-2) έχοντας κατοχή και έλεγχο στο παιχνίδι. Οι Ισραηλινοί όμως αιφνιδίασαν στο 7΄ με τον Νέναντ Μαρίνκοβιτς να βάζει μπροστά την Μπνέι Γιεχούντα.

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και πάλι να ανακτήσει τον έλεγχο της μπάλας, κάτι που κατάφερε. Το πρόβλημα του παρέμενε στην άμυνα που έμπαζε στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων.

Στην μέση του πρώτου ημιχρόνου (28΄) η Μπνέι λαχτάρησε τον «Δικέφαλο» με τον Ν΄Ντλόβου να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Γλύκο και ο Έλληνας τερματοφύλακας να διώχνει σωτήρια με τα πόδια.

Η συγκεκριμένη ευκαιρία ήταν και η σημαντικότερη μέχρι την λήξη του ημιχρόνου και μάλλον ταρακούνησε τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη.

Η κατάσταση αποκαταστάθηκε με την επιστροφή του ΠΑΟΚ στο τερέν για το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Μέσα σε πέντε λεπτά έκανε την ολική ανατροπή με τον Αθανασιάδη να βάζει την υπογραφή του.

Στο 47’ ο Ρομπέρ εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λίνο το ψιλοκρεμαστό πλασέ του οποίου κατέληξε στο δοκάρι αλλά ο Αθανασιάδης πήρε το «ριμπάουντ» και με προβολή ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ισραηλινοί έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μενάσε και στο 52’ με τακουνάκι του σκόρερ του, ο «Δικεφάλος» πήρε τα ηνία στο ματς.

Στα λεπτά ως το φινάλε ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι, με την Μπνέι Γεχούντα να είναι… εξαφανισμένη. Οι παίκτες του Δώνη δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να πετύχουν και άλλα τέρματα, γεγονός που κατάφεραν στο 79’ με τον Ρομπέρ και στο 90’ με τον νεαρό, Πέλκα που δικαιώνει με την απόδοση του τον Δώνη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς (37’ λ. τρ. Ιντζίδης), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (72’ Πέλκας), Ρομπέρ, Λίνο, Φωτάκης (46’ Κάτσε), Λάζαρ, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ετο.

Μπνέι Γιεχούντα: Εγενούγκμπα, Γκαλ, Εντλόβου, Ζαϊντ, Ιβασκεβίτσιους, Αζούζ, Μαρίνκοβιτς, Γκαλβάν (56’ Ναούμ), Χαντάντ, Εντρι, Μενάσε.

Κυριάκος Αποστόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.