Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΥΠΑΑΤ: Από τις 20 Αυγούστου η εξισωτική αποζημίωση

10 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.skai.gr/files/temp/EBBC109972B99B73C6EE48D93CF3EF19.jpgΤη Δευτέρα 20 Αυγούστου οι κτηνοτρόφοι ορεινών και νησιωτικών περιοχών θα μπορέσουν να λάβουν από τις τράπεζες εξισωτική αποζημίωση συνολικού ύψους 160.000.000 ευρώ που είναι το 100% του ποσού που δικαιούνται.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη την Πέμπτη από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Το ζήτημα της αποζημίωσης είχε συζητηθεί ακόμη και με τους εκπροσώπους της τρόικας και μετά από διαπραγμάτευση επιτεύχθηκε το θετικό αποτέλεσμα προς όφελος των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η πληρωμή αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών και αναμένεται να συμβάλει στην ανακούφισή τους, διευκολύνοντάς τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.

Η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Αυγούστου, 2012 at 17:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply