Στον τελικό Σολωμού – Πλατανιώτη

http://img.protothema.gr/DD41DED9D6FC0C84A535C0350CBF176A.jpgΟι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκαν στον τελικό του ντουέτου της συχρονισμένης κολύμβησης, που θα διεξαχθεί σήμερα.

Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 88.840 βαθμούς στο ελεύθερο και 89.200 βαθμούς στο τεχνικό πρόγραμμα του προημιτελικού, κι έτσι με 178.040 βαθμούς στο συνολο προκρίθηκε στον τελικό με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Ως πρώτες προκρίθηκαν οι Ρωσίδες Ναταλία Ιστσένκο/Σβετλάνα Ρομάσινα με συνολική βαθμολογία 196.800 βαθμούς.

Παρά την πρόκριση, πάντως, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες δεν ήταν ικανοποιημένες από τη σημερινή βαθμολογία των κριτών (88.840).

«Πραγματικά, περιμέναμε αρκετά παραπάνω. Ακόμη η προπονήτρια δεν μας έχει πει όλες τις λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές όμως είναι ευχαριστημένη. Εντόπισε κάποια λαθάκια τα οποία θα διορθώσουμε αύριο», δήλωσε η Σολωμού και συνέχισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την όγδοη θέση, αυτός ήταν ο στόχος μας, και θέλαμε να μπούμε απ΄αυτή τη θέση και με άλλη ψυχολογία στον τελικό. Είμαστε ευχαριστημένες από την εμφάνισή μας. Είναι λογικό να γίνονται κάποια λαθάκια, γιατί βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει πολύ κοινό και άγχος, αλλά γι΄αυτό υπάρχει αύριο ο τελικός, για να τα διορθώσουμε».

Η 18χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη, από τις νεότερες αθλήτριες της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, μίλησε για την εμπειρία της πρώτης Ολυμπιακής συμμετοχής της: «Είναι πολύ όμορφη εμπειρία να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που κάθε αθλητής ονειρεύεται να ζήσει. Εχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά πάρα πολύ σκληρά για να πάρουμε την πρόκριση και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ και που έχουμε πάει τόσο καλά ως τώρα».

Τι έκαναν οι Έλληνες την 10η μέρα

Μετά τη  συγχρονισμένη κολύμβηση, όπου η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκαν ως 8ες στον τελικό, είχαμε ακόμη:

Απογοήτευση για την Εθνική πόλο, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά. Στην ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς αρκούσε μια ισοπαλία στο σημερινό ματς της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής με την Αυστραλία, όμως ηττήθηκε 13-8 κι έτσι έμεινε στην 5η θέση του Α’ ομίλου με 3 βαθμούς.

Στον στίβο και στον προκριματικό των 200μ. πολύ καλή κούρσα πραγματοποίησε η Μαρία Μπελιμπασάκη και τερμάτισε 4η στη σειρά της με χρόνο 23.36, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά και κατετάγη 32η.

Στις καταδύσεις, εκτός ημιτελικού στο τραμπολίνο 3μ. έμεινε ο Στέφανος Παπαρούνας, ο οποίος με 366.10 βαθμούς στα προκριματικά, κατέλαβε την 26η θέση.

Στην ιστιοπλοϊα, οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στα 49er, καθώς τερμάτισαν 20οι στην 14η ιστιοδρομία, 5οι στη 15η κι έτσι πήραν την 20η θέση στη γενική κατάταξη με 242 βαθμούς ποινής. Στα 470 οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος τερμάτισαν 27οι στην 7η ιστιοδρομία, 19οι στη 8η κι έτσι βρίσκονται στην 19η θέση της γενικής με 120 βαθμούς ποινής.

www.woop.gr & ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.