Η δίκη για το άγριο φονικό στου Ρέντη δεν έχει προσδιοριστεί και το 18μηνο λήγει το Νοέμβριο

http://www.newsbeast.gr/files/temp/D6DFAEAEC10D7FEFC033504D1060E492.jpgΑγώνα δρόμου κάνει η Εισαγγελία Αθηνών ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε δολοφόνοι του Ρέντη, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2011 έστησαν ενέδρα θανάτου στους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν και με τα Καλάσνικοφ στέρησαν τη ζωή των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», μετά τις σοβαρές καταγγελίες των συνηγόρων της οικογένειας του ειδικού φρουρού Γιάννη Ευαγγελινέλη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο διατάσσει να γίνει διαχωρισμός της πράξης της ληστείας από τις υπόλοιπες αξιόποινες πράξεις, έτσι ώστε οι υπαίτιοι της «σφαγής» των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών να παραπεμφθούν γρηγορότερα σε δίκη.

Όπως επισήμαναν στην «Espresso» οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν αναλάβει τον ρόλο πολιτικής αγωγής στη δίκη, λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων που σημειώθηκαν κατά το στάδιο της προδικασίας, υπήρχε ο κίνδυνος οι δολοφόνοι να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ θα βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη τους.

Ο λόγος που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ήταν γιατί στις αρχές Νοεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης και ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η δίκη.

Οι φόβοι των συγγενών αλλά και των νομικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων για προσωρινή απελευθέρωση των δραστών ενισχυόταν περισσότερο από το γεγονός ότι τον Αύγουστο τα δικαστήρια θα είναι κλειστά, αλλά και ότι η δίκη θα είναι μακράς διαρκείας με πολλούς μάρτυρες, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι νομικοί συμπαραστάτες της οικογένειας του 23χρονου ειδικού φρουρού υπέβαλαν μάλιστα και αίτημα προς τον Άρειο Πάγο, στο οποίο επισήμαναν τις σοβαρές καθυστερήσεις που έχουν γίνει, ενώ τόνιζαν την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών και γρήγορο προσδιορισμό της ποινικής δίκης. Τελικά, η Εισαγγελία εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα βούλευμα.

Με αυτό διατάσσει να διαχωριστεί η πράξη της ληστείας κατά συναυτουργία από τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας καθώς και των λοιπών αδικημάτων.

Η ενέργεια της Εισαγγελίας διασφαλίζει ότι οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν γρηγορότερα σε δίκη, καθώς η προδικασία σε αυτή την περίπτωση είναι λιγότερο σύνθετη και χρονοβόρα, ενώ παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι οι δράστες λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.