Δεν ξεπέρασε τον… εαυτό του ο Μπανιώτης, στον τελικό ο Ιωάννου

Εκτός τελικού ο Μπανιώτης
Πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε στα προκριματικά του ύψους ο Κώστας Μπανιώτης. Ο 26χρονος άλτης πέρασε τα 2.16μ. με την πρώτη, αλλά χρειάστηκε το τρίτο του άλμα για να ξεπεράσει και τα 2.21μ. για να ολοκληρώσει με τρία άκυρα στα 2.26μ. Ο Κύπριος Ιωάννου συνεχίζει στα 2.29μ.

Αυτή ήταν η 2η φορά του Μπανιώτη σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχος του ήταν να περάσει στον τελικό της Τρίτης, όπου θα βρεθούν 12 άλτες, από το σύνολο 35 που παίρνουν μέρος.

Ο Μπανιώτης, που ανήκει στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής, είχε καλύτερη φετινή ατομική επίδοση 2.25μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ ήταν 2.28μ (στον κλειστό έχει 2.32μ).

Στον τελικό πέρασε ο Κύπριος πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου που στην τρίτη του προσπάθεια πέρασε τα 2.26 και έστω και με περιπετειώδη τρόπο κατάφερε να μπει στη 12άδα της Τρίτης.

Ο Ιωάννου πέρασε τα 2.16 με την πρώτη, τα 2.21 με την πρώτη, τα 2.26 με την τρίτη, αλλά απέτυχε στα 2.29. Ωστόσο, δεν τα πέρασαν άλλοι δύο άλτες, που είχαν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις κι έτσι πέρασαν και οι τρεις ως 12οι.

«Παρότι προερχόμουν από τραυματισμό, στις προπονήσεις αισθανόμουμν καλά και είχα κάνει ύψη μεγαλύτερα από τα 2.26μ. Πίστευα ότι θα έκανα ένα άλμα στα 2.28 ή 2.29μ. Τελικά αυτό δεν έγινε. Συμβαίνουν αυτά σε μεγάλους αγώνες, κυρίως όταν είσαι καταπονημένος. Τώρα βλέπω μπροστά, ξεκούραση για ένα μικρό χρονικό διάστημα και προετοιμασία στη συνέχεια για την επόμενη χρονιά. Σαφώς πρέπει να διορθώσω κάποια λάθη, έτσι ώστε σε υψηλού επιπέδου αγώνες να βρίσκομαι στο αποκορύφωμα και να μπορώ να δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ», δήλωσε ο Μπανιώτης μετά τον αγώνα του.

«Ευχαριστώ τον Θεό γιατί μου έδωσε την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί θα αγωνιστούμε 14 αθλητές. Ο τελικός είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Εγώ δεν είχα την προετοιμασία που θα ήθελα, γιατί τον Φεβρουάριο υποβλήθηκα σε επέμβαση. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα. Εχω συνηθίσω πάντα να μάχομαι. Με βοήθησε το γεγονός ότι τα 2.29μ δεν είχαν περάσει 12 αθλητές, με αποτέλεσμα να περάσουμε κι εμείς με τα 2.26μ, ανάλογα βέβαια με τις προσπάθειες. Τώρα ο τελικός είναι και θέμα μέρας για τον κάθε αθλητή και θέμα φυσικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του άλματος κάθε αθλητή. Εχω μεγάλη εμπειρία στους αγώνες και αυτό φαίνεται από τις συμμετοχές και τις επιτυχίες μου σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο Βρετανός Κράμπαρζ δείχνει να είναι στα φαβορί και σίγουρα ευνοείται από την κερκίδα και ακόμη είναι οι δύο Ρώσοι και κάποιοι άλλοι αθλητές που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια. Μακάρι να με ευνοήσουν οι συνθήκες και να μπορέσω να πάρω ένα μετάλλιο για να αντιπροσωπεύσω με τον καλύτερο τρόπο όλους τους Ελληνοκύπριους, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Ιωάννου.

Να σημειωθεί ότι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, ο Ρώσος Αντρέι Σιλνόφ πέρασε με 2.26μ στον τελικό, όπου επίσης θα βρεθούν και άλλα μεγάλα ονόματα του ύψους, ο Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία, 2.29μ), ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Νταεγού, ο Αμερικανός Τζέσε Ουίλιαμς (2.29μ) και άλλοι, ενώ αποκλείστηκαν ο Αλεξάντρ Σουστόφ (Ρωσία), ο Τσέχος Γιάροσλαβ Μπάμπα και ο Ντοναλντ Τόμας από τις Μπαχάμες, όπως και ο Σέρβος Ντράγκουτιν Τόπιτς στην 6η του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.