Τι ταιριάζει στην τηλεόρασή σας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/D3CAF19C662385AD98E5DDEE49C016A3.jpgΜε τη διακοπή της εκπομπής αναλογικού σήματος για τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και την παράλληλη έναρξη ψηφιακής εκπομπής για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» πολλοί τηλεθεατές αναρωτιούνται πώς θα επιλέξουν τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή.

Όπως ενημερώνει η Digea, τα βασικά είδη των αποκωδικοποιητών είναι οι Standard Definition και οι High Definition.

Στην περίπτωση που έχετε μία κλασική αναλογική τηλεόραση με λυχνία ή επίπεδη τηλεόραση (LCD/ Πλάσμα) χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 και χωρίς θύρα HDMI, τότε αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής Standard Definition με υποδοχή SCART ή RCA (3 χρώματα-κίτρινο, άσπρο, κόκκινο).

Εάν αντίστοιχα διαθέτετε μία επίπεδη τηλεόραση (LCD/ Πλάσμα) χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG-4 αλλά με θύρα HDMI, τότε συνίσταται ένας αποκωδικοποιητής High Definition και με θύρα HDMI για μέγιστη ποιότητα θέασης.

Αναμένεται μάλιστα το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προβάλουν ψηφιακό περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας καθώς και η διάθεση περαιτέρω φάσματος για αυτό το σκοπό. Με τη διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό και αργότερα και από τον Χορτιάτη, είναι και τεχνικά εφικτό η Digea να διεκδικήσει επιπλέον ψηφιακή χωρητικότητα, προκειμένου οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας να εκπέμψουν πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια. Αυτό προϋποθέτει όμως την οριστικοποίηση του χάρτη συχνοτήτων.

www.proho.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.