Κανονική «παράσταση» έδινε μέσω του facebook ένας 23χρονος, με σκοπό να παρασύρει ανήλικα κορίτσια. Ο νεαρός είχε λογαριασμούς σε χώρους συνομιλιών (chat) στο Διαδίκτυο και πλησίαζε ανυποψίαστες κοπέλες υποδυόμενος το… ανήλικο κορίτσι.

Οταν άνοιγε διάλογο μαζί τους, συνήθιζε να τους στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο και να τους ζητά να τις σχολιάσουν. Στη συνέχεια ωστόσο, καθώς κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τις έπειθε να του κοινοποιούν, δήθεν για… πλάκα, δικές τους γυμνές φωτογραφίες, ενώ κατάφερνε να τους αποσπάσει, με τη θέλησή τους, και τους κωδικούς των λογαριασμών τους στο facebook. Ετσι ο 23χρονος Ελληνας ήταν σε θέση να μπαίνει στα προφίλ τους και, προσποιούμενος τις ανήλικες κατόχους τους, να έρχεται σε επαφή με περισσότερα θύματα.

Η δράση του νεαρού αποκαλύφθηκε όταν η 43χρονη μητέρα ενός κοριτσιού κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κάποιος υπέκλεψε τον λογαριασμό της κόρης της στο facebook. Υστερα από ψηφιακή έρευνα, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και τον συνέλαβαν μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Στο διαμέρισμά του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας και κατασχέθηκαν συνολικά 12 ψηφιακοί δίσκοι, ένας φορητός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι. Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, παραβίαση στοιχείων ηλεκτρονικών υπολογιστών και προσωπικών δεδομένων.

Στο μεταξύ, χθες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πάτρας καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους έναν πρώην τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 επειδή πλησίαζε ανήλικα κορίτσια έξω από δημοτικά σχολεία της αχαϊκής πρωτεύουσας και τους έδινε DVD με πορνογραφικό περιεχόμενο. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ένα 11χρονο κορίτσι και άλλες ανήλικες κοπέλες.

Κώστας Καντούνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.