http://img.protothema.gr/98417543D53AA98CC247598163550A51.jpgΟ George Edwards έχει αφιερώσει 26 χρόνια από τη ζωή του αναζητώντας το περίφημο τέρας του Λοχ Νες.

Για περίπου 60 ώρες την εβδομάδα, ο Edwards βρίσκεται κάτω από τα νερά της γνωστής λίμνης στη Σκωτία «κυνηγώντας» τη Nessie και σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από λίγες ημέρες τα κατάφερε.

Ο ξεναγός από την Σκωτία, τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία ισχυρίζεται ότι φαίνεται καθαρά το τέρας του Λοχ Νες.

Η εν λόγω φωτογραφία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, και σύμφωνα με τον Edwards, είναι αρκετή για να αποδείξει ότι η Nessie τελικά υπάρχει.

Σημειώνεται ότι αναφορές για την ύπαρξη ενός τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος στη λίμνη του Λοχ Νες.

Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 125 πόδια.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Nessie, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1994 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλικό τέρας.

Πρώτο Θέμα από Daily Mail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.