Διαμαρτυρία αστυνομικών που αποσπάστηκαν στον ΕβροΤετρακόσιοι περίπου αστυνομικοί, που αποσπάστηκαν στον Έβρο για την ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης, αρνούνται να διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμότειχου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από τους 1881 αστυνομικούς, οι οποίοι μετακινήθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της χώρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι περισσότεροι κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και οι 411 απ΄αυτούς, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της σχολής, κάτι που τους βρίσκει αντίθετους.

«Δεν αρνούμαστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, αλλά οι συνθήκες διαμονής και σίτισης στο κτίριο της σχολής είναι απαράδεκτες. Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι δεν υπήρξε επαγγελματική αντιμετώπιση και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων», είπε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γιώργος Βλάχος.

Τα λεωφορεία με τους 411 αποσπασμένους έφθασαν στο Διδυμότειχο το μεσημέρι, αλλά μέχρι αργά απόψε, οι αστυνομικοί παρέμεναν έξω από το κτίριο της σχολής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αρνούμενοι να μπουν στους θαλάμους.

Το βράδυ, πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό, έκτακτη σύσκεψη, στην Αλεξανδρούπολη και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής το πρόεδρο Χρήστο Φωτόπουλο, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και φορέων της περιοχής, για τις συνθήκες φιλοξενίας των 411 αστυνομικών, οι οποίοι θα πάρουν μέρος τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με τους υπόλοιπους, σε περιπολίες, κατά μήκος του ποταμού Έβρου, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών θα συναντηθούν αύριο και με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αριστείδη Γιαννακίδη, από τον οποίο θα ζητήσουν να φιλοξενηθούν και οι υπόλοιποι 411 συνάδελφοί τους σε ξενοδοχεία της περιοχής, για να διασφαλιστούν οι κατάλληλες οι συνθήκες διαμονής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.