Η άρνηση του απερχόμενου επικεφαλής του ΟΠΑΠ να παραιτηθεί, τα χρυσά συμβόλαια και η αναγκαία παρέμβαση του εισαγγελέα

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C98901137C694F1957623A1F2139A0E3.jpgΚάποτε, οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μεγάλα πακέτα των εξοπλιστικών προγραμμάτων λαμβάνονταν και περνούσαν τον Αύγουστο, όταν ο λαός έκανε τα μπάνια του.

Τώρα, το ίδιο επιχειρεί να κάνει, εν μέσω θερινής ραστώνης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, με την εφαρμογή των πρωτοφανών αποφάσεων, που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για αποφάσεις, που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και οδήγησαν τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να προχωρήσει στην αντικατάστασή του με τον Κωνσταντίνο Λουρόπουλο.

Κι όμως, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ένα στέλεχος εισηγμένης επιχείρησης, στην οποία μάλιστα βασικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο – δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος –, αρνείται να πάει σπίτι του και είναι αγκαλιά με την καρέκλα του, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, με στόχο να προλάβει να υπογράψει τα χρυσά συμβόλαια.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, βέβαια, δεν γίνεται κουβέντα για την ταμπακιέρα… για το γεγονός, δηλαδή, ότι ήδη ο κύριος Στουρνάρας έχει ζητήσει την παραίτησή του και για το ότι ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυτή την κίνηση εξαιτίας αυτών των πρωτοφανών αποφάσεων της διοίκησης του οργανισμού.

Με λίγα λόγια, αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο. Ο κύριος Σπανουδάκης παίζει με τα συμφέροντα του υπό ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ, δηλαδή με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Είναι ξεκάθαρο ότι στο σημείο αυτό το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας Πεπόνης οφείλει να παρέμβει ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ, και να διερευνήσει για ποιο λόγο ο κύριος Σπανουδάκης παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Επαναλαμβάνουμε: ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ.

Γιατί, κύριε Πεπόνη, αν ο κύριος Σπανουδάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ολοκληρώσει τις υπογραφές για τα χρυσά συμβόλαια, τότε, όταν όλα αυτά γίνουν πράξη, θα είναι πολύ αργά για την όποια παρέμβασή σας.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.