Κόντρα για «διαρροές»

Μαλλιά- κουβάρια Βενιζέλος - Χρυσοχοΐδης

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για «διαρροές» σχετικά με τη στάση που τηρούσε το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η… σύρραξη έληξε με παρέμβαση του κ. Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να τους είπε: «Σταματήστε τα αυτά. Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο».

Σημειώνεται ότι μετά τη σύσκεψη των αρχηγών, ο κ. Βενιζέλος σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος για προσωπικές επιθέσεις που, όπως είπε, δέχτηκε από «κάποιους κύκλους».

«Ήδη, έγινα στόχος προσωπικών επιθέσεων από κάποιους κύκλους που συνηθίζουν να λένε γνωστές εξυπνάδες, για μειωμένη υπευθυνότητα. Αυτό το βρίσκω χυδαίο και ανιστόρητο. Είναι προσβολή απέναντι στα βάρη που σήκωσε και σηκώνει το κόμμα μας και εγώ προσωπικά. Η χώρα, λέω στους κυρίους αυτούς, βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ γιατί κάποιοι άνθρωποι σηκώσαμε το βάρος και την κρατήσαμε μέσα στο ευρώ» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Αγριος καβγάς με Χρυσοχοΐδη

Μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, εντονότατο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο κ. Βενιζέλος στην ΚΟ του του κόμματός σχετικά με το αποτέλεσμα της σύσκεψης.

Η ενημέρωση έγινε λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ όπου έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο κ. Χρυσοχοΐδης (οι άλλοι ήταν οι Γ.Παπανδρέου, Ανδρ.Λοβέρδος, Χρ.Αηδόνης, Γ.Ντόλιος και Σ.Κεδίκογλου) καταψήφισαν τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρενέβη στη συζήτηση και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ που προτείνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

«Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία… Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!», του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

«Να το πάρεις πίσω αυτό!», είπε οργισμένος ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Δεν το παίρνω. Πήγαινε από δω!», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

«Εσύ να φύγεις από δω…», ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Φύγε!», του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε τελικά από τη συνεδρίαση της ΚΟ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να διαγράψει τον κ. Χρυσοχοΐδη, τίθεται όμως θέμα σχετικά με την παραμονή του στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.