«Κλείδωσε» την πρόκριση

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/07/31/233616.jpgΟι Σκωτσέζοι φημίζονται για την τσιγκουνιά τους. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ήταν πολύ… large για τα μέτρα τους.

Οι «πράσινοι» μπορούσαν να καθαρίσουν  την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League και δεν χάρισαν τίποτα στην Μάδεργουελ, νικώντας τη μέσα στη Σκωτία με 2-0.

Ο Μπουμσόνγκ στο 14’ και ο Μαυρίας στο 76′ (με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ) ουσιαστικά εξασφάλισαν από σήμερα τα απαραίτητα 6 εκατ. ευρώ για το «τριφύλλι».

Πως έπαιξαν:

Ο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος. Στον άξονα, οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βιτόλο και Μαρίνος και μπροστά τους, οι Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό αγωνίστηκαν από αριστερά προς τα δεξιά.

Η Μάδεργουλελ δεν άφησε το βρετανικό πατροπαράδοτο 4-4-2. Ο Ράντολφ ήταν ο τερματοφύλακας, και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Χέιτλι, Χάτσισον, Ράμσντεν και Χάμελ. Στον άξονα, οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν οι Χάμφρεϊ και Λάσλεϊ ενώ πλάγια στο κέντρο έπαιξαν οι Μέρφι (δεξιά) και Λό (αριστερά). Στην επίθεση, ο Ογιάμα ήταν λίγο πιο ελεύθερος δίπλα στον φουνταριστό Χίγκντον.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φοβούμενη η μία την άλλη. Σιγά-σιγά όμως, η ποιότητα του Παναθηναϊκού άρχισε να φαίνεται και οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Χωρίς να πιέζει πολύ, το «τριφύλλι» έδειχνε πιο επικίνδυνο. Και στην πρώτη αξιόλογη φάση, ευτύχησε να σκοράρει. Στο 14’ λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μπουμσόνγκ μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλάζοντας της λίγο πορεία και ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0.

Οι Σκοτσέζοι πάγωσαν, αλλά οι «πράσινοι» δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Τα λάθη των αμυντικών της Μάδεργουέλ ήταν πάρα πολλά, αλλά οο Τοτσέ δεν ήταν σε καλή μέρα και οι «κίτρινοι» γλίτωσαν ένα δεύτερο γκολ. Για έναν ανεξήγητο λόγο, ο Παναθηναϊκός οποσθοχώρησε δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους οι οποίοι ανέβηκαν πιο ψηλά, το πίστεψαν και ανέβασαν ρυθμό, χάνοντας μάλιστα δύο ευκαιρίες με τα σουτ του Λάσλεϊ(26’) και του Ογιάμα (29’).

Οι παίκτες του Φερέιρα ξύπνησαν από τις ευκαιρίες των αντιπάλων τους και στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, έλεγχαν τον ρυθμό. Κι αν ήταν πιο προσεκτικός ο Τοτσέ, θα έβαζαν και δεύτερο γκολ. Ο Ισπανός έκανε πολύ κακές τελικές προσπάθειες, με αυτήν του 37’ να χαρακτηρίζεται και ερασιτεχνική. Το τρικ του Φερέιρα να αλλάζουν θέσεις οι τρεις μεσοεπιθετικοί, έπιασε πάντως αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ευτύχησε να βάλει και δεύτερο γκολ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ των «πράσινων».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάδεργουελ μη έχοντας τίποτα να χάσει, βγήκε αποφασισμένη να πιέσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει χώρο. Και απείλησε δύο φορές, πρώτα με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου (46’) αλλά και στην συνέχεια με το κακό τελείωμα του Βύντρα (55’) που πήρε την έξοχη κάθετη του Σισοκό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Μάδεργουελ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεζε αρκετά. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι υστερεί στην φυσική κατάσταση και η οπισθοχώρησή του, ήταν μαζική. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να παγώσουν τον ρυθμό και μετά το 67’ το κατάφεραν.

Η ώρα πέρναγε και ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως θέλει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Φερέιρα για τον λόγο αυτό έβαλε τον Μαυρία στη θέση του Τοτσέ στο 75’ και ο πιτσιρικάς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, δικαίωσε τον προπονητή του αφού σε μια εξαιρετική κόντρα-επίθεση ο Σισοκό μοίρασε κάθετα στον πιτσιρικά που έκανε το 2-0 στο 76’. Στη συνέχεια οι Σκοτσέζοι προσπαθούσαν αλλά «έπεσαν» λιγάκι με τον Παναθηναϊκό να κρατάει εύκολα το 2-0 και μάλιστα εάν ήταν λίγο πιο τυχερός ο Φορναρόλι, θα μπορούσε να φύγει και με το 3-0.

Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα (79’ Ντέιλι)

Στον πάγκο: Χολινς, Κούμινς, Καρσγουελ, Φρανσις Ανγκόλ, Εθέριγκντον, Μακ Χο

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βελάσκες, Μαρίνος (67’ Κατσουράνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος (85’ Φορναρόλι), Τότσε(75’ Μαυρίας)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Φουρλάνος, Πετρόπουλος

Αλέξης Παπαχρήστος

Δείτε τα γκολ

Σε αγώνες για τον Γ’ προκριματικό του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Μάδεργουελ (Σκωτία) – Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 0-2
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) – Φέγενορντ (Ολλανδία) 2-1

Τετάρτη 1η Αυγούστου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – Βασλούι (Ρουμανία)
Κοπεγχάγη (Δανία) – Μπριζ (Βέλγιο)
Μάριμπορ (Σλοβενία) – Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)
Κλουζ (Ρουμανία) – Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο) – Εκράνας (Λιθουανία)
Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία) – Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σέλτικ (Σκοτία) – Ελσίνκι (Φινλανδία)
Μόλντε (Νορβηγία) – Βασιλεία (Ελβετία)
Χάποελ Κιριάτ Σιμόνα (Ισραήλ) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος) – Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.