http://2.bp.blogspot.com/-47D662D0_-Q/T6Ls5UmtCDI/AAAAAAAAiL4/TkSobK1upu8/s1600/P5031965.JPGΣυνεργασία με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης είχε κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης.

Την Παρασκευή, 27-7-2012 συναντήθηκε με τον με τον κ. Δημήτρη Περδίκη, διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εξετάστηκαν τα παρακάτω:

  1. Θέματα σχετικά με τη Σχολή Αστυφυλάκων.
  2. Κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στη Δεσκάτη. Διερευνήθηκε η δυνατότητα εκταμίευσης κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την άμεση κατασκευή του.
  3. Μεταστέγαση της Αστυνομικής Δ/σης Γρεβενών στο κτήριο του πρώην ΚΕΓΕ Γρεβενών, νυν ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα.
  4. Θέματα που αφορούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών.

Στη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για λήψη τελικών αποφάσεων.

Ο βουλευτής Γρεβενών στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, με τον οποίο συνδέεται φιλικά, για να τον συγχαρεί προσωπικά για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με στελέχη του υπουργείου, συζητήθηκε κατά αποκλειστικότητα το θέμα του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα. Στη συνάντηση ζητήθηκε από τον υπεύθυνο της Ε.Υ.ΠΕ. κ. Ε. Τολέρη  να υπάρξει άμεση προτεραιότητα του θέματος σχετικά με το Φάκελο Περιβαλλοντικού Προελέγχου του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου.

Ορίστηκε νέα συνάντηση την προσεχή Τρίτη με υπηρεσιακούς παράγοντες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σύσκεψη στο Ο.Ε.Κ.

Ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Κοψαχείλης, συμμετείχε σε σύσκεψη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Ο Ο.Ε.Κ. ολοκλήρωσε τη διαδικασία απογραφής και παραλαβής των εργασιών που έχουν πιστοποιηθεί στην προηγούμενη ανάδοχο εταιρεία. Συντάχθηκαν τα οριστικά πρωτόκολλα παραλαβής των εργασιών, τα οποία θα κοινοποιηθούν στην παλαιά και νέα ανάδοχο εταιρεία.

Δυστυχώς, στην όλη διαδικασία υπάρχουν ενστάσεις που προκαλούν καθυστερήσεις. Εξετάστηκαν και εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην άμεση ολοκλήρωση του έργου. Ο Ο.Ε.Κ βρίσκεται όμως σε διαδικασία συγχώνευσης με τον Ο.Α.Ε.Δ., γεγονός που προκαλεί επιπλέον καθυστερήσεις δυσχεραίνοντας την εξέλιξη του έργου.

Άμεσα θα προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη για να συζητηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Γρεβενών και το Σύλλογο Δικαιούχων και η πρόταση του Δ. Γρεβενών, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.

Πέμπτη, 26-7-2012:

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με υπηρεσιακούς παράγοντες υπήρξε συνεργασία σε θέματα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου σχετικά με την Π.Ε. Γρεβενών και συζητήθηκε η πρόταση δημιουργίας Αγροτικού Επαγγελματικού Σχολείου.

Επίσης, υπήρξε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Αγραφιώτη, δ/τη του γραφείου του υφυπουργού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, και συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας από κονδύλια της Ε.Ε.

Τετάρτη, 25-7-2012:

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καράμπελα, υπήρξε συνεργασία σε θέματα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου σχετικά με την Π.Ε. Γρεβενών. Στη συνέχεια επισκέφτηκε και συνεχάρη τον κ. Αντώνη Οικονόμου για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Ειδικού Γραμματέα του Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αν. Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο συνεργάστηκαν για τα παρακάτω θέματα:

  1. Ανάκληση της απόφασης «Κατανομή πιστώσεων δημόσιας δαπάνης στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007-2013», σύμφωνα με την οποία η Π.Ε. Γρεβενών εξαιρούνταν της χρηματοδότησης. Η ανάκληση επιτεύχθηκε.
  2. Δυνατότητα παράτασης ισχύος του προγράμματος «Εκτατικοποίηση της Κτηνοτροφίας». Διερευνήθηκε η πιθανότητα ένταξης όλου του διευρυμένου Δήμου Δεσκάτης.
  3. Διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, μεταξύ των οποίων και η παράνομη εμπορεία ελαιολάδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.