Μπορεί να γνώρισε την ήττα από την Μπλάκμπερν, αλλά η καλή παρουσία των νεαρών χαροποίησαν τους ανθρώπους της ΑΕΚ

Την δεύτερη της ήττα γνώρισε επί αγγλικού εδάφους η ΑΕΚ, καθώς η Μπλάκμπερν επικράτησε με 2-1, μετά και το 1-0 της Πρέστον.

Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ από το 29΄ με 2-0 και στο πρώτο μέρος να μην ήταν αρκετά καλή η παρουσία της, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν όλα.

Τα «μωρά» του Βαγγέλη Βλάχου έδειξαν πολύ καλή εικόνα και μάλιστα μείωσαν σε 2-1 στο 79΄ με τον Κουρέλα και άφησαν χαμόγελα στον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει της νέας χρονιάς.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με 10 Έλληνες και μόλις έναν ξένο, τον Γκερέιρο ξεκίνησε ο Βαγγέλης Βλάχος την φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Μπλάκμπερν.

Ο Αραμπατζής ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπουγαΐδη – Τσαμουρλίδη στα στόπερ, τον Λαγό αριστερό μπακ, τον Αρκούδα δεξί μπακ, τον Ρίκκα με τον Γιάγκο αμυντικά χαφ, τον Γκερέιρο μπροστά τους, τον Παπαδημητρίου αριστερά στην επίθεση, τον Καλογέρη δεξιά στην επίθεση και τον Τσίτα σέντερ φορ.

Από την άλλη η αγγλική ομάδα άρχισε την αναμέτρηση με τους: Ρόμπινσον, Ορ, Ριμπέρο, Ζιβέ, Μέρφι, Μπέστ, Χάνλεϊ, Όλσον, Μόρις, Τζόρτζ, Γκόμες.

Ξεκίνησε νωθρά

Δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση η ΑΕΚ, η οποία μόλις στο 7΄ έμεινε πίσω στο σκορ.

Ο Όλσον έκανε την σέντρα, οι άγγλοι πήραν την πρώτη κεφαλιά και ο Νούνο Γκόμεζ με δεύτερη κοντινή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.

Η άμυνα της Ένωσης έδειχνε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τους πολύ καλούς επιθετικούς της Μπλάκμπερν, κάτι που δεν αντιμετώπισε κόντρα στην σαφώς πιο βατή αντίπαλο, Πρέστον.

Πάνω που πήγε να ισορροπήσει την αναμέτρηση η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, στο 29΄ δέχτηκε και δεύτερο γκολ.

Ο Μπεστ μετά από μία βαθιά μπαλιά μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή της Ένωσης, ξεπέρασε τον Τσαμουρλίδη και με πλασέ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αραμπατζή.

Έτσι, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια στην λήξη του πρώτου μέρους όντας πίσω στο σκορ με 2-0 και με αρκετά προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Καλύτερη στο δεύτερο και… γκολ

Μετά την κακή εικόνα στο πρώτο μέρος, κυρίως στην άμυνα ο Βαγγέλης Βλάχος προχώρησε σε αλλαγές και αυτό τον βοήθησε σημαντικά.

Η Ένωση ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο 45λεπτο, δεν απειλήθηκε σημαντικά στην άμυνα και δημιούργησε και ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ.

Μάλιστα, στο 76΄ τα κατάφερε με σκόρερ τον Κουρέλα! Ο Γροντής έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον συμπαίκτη του και αυτός με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπλάκμπερν κάνοντας το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ καθώς δεν άλλαξε κάτι στα λεπτά που απέμειναν.

ΑΕΚ: Αραμπατζής (56′ Κωνσταντόπουλος), Τσαμουρλίδης, Αρκούδας, Γιάγκο (80′ Ματεντζίδης), Μπουγαΐδης (84′ Νικολιάς), Ρίκκα (80′ Φέτσης), Γκερέιρο (59′ Κουρέλας), Λαγός (66′ Τομαράς), Καλογέρης (46′ Φούντας), Παπαδημητρίου (31′ Γροντής), Τσίτας (31′ Σταματής).

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Ορ, Ριμπέιρο, Ζιβέ, Μέρφι, Μπεστ (44′ λ.τρ. Φορμίκα), Χάνλνεϊ, Μάρκους Όλσον, Μόρις, Ζόρζε, Νούνο Γκόμεζ.

Στην επανάληψη έπαιξαν για την Μπλάκμπερν οι: Νούνιες, Εντίνιο

 

www.woop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.