Άκαρπη η συνάντησή τους

Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων, με αφορμή τη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς η σχετική συνάντηση των εκπροσώπων τους απέβη άκαρπη.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί απέρριψαν τις προτάσεις των ιδιοκτητών, καλώντας τους να τις αποσύρουν.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η Ομοσπονδία τους πρότεινε στους εργαζομένους, μείωση του ωρομισθίου στα 8,80 ευρώ ανά ώρα , από 11,09 ευρώ που ήταν στην προηγούμενη σύμβαση, ένα ποσό που οι ιδιοκτήτες θεωρούν «εύλογο» λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Πρότειναν, επίσης, να παραμείνουν τα επιδόματα πολυετίας και διδακτορικού και να καταργηθεί το επίδομα γάμου.

Οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι οι μαθητές στα φροντιστήρια δεν αυξήθηκαν , όπως υποστηρίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ καταγγέλλουν την συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών ότι «υπονομεύει κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρυσή τομή και να υπογραφεί μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων (ΟΙΕΛΕ), «οι εργοδότες παρουσίασαν πρόταση που ξεπερνά τα όρια της απλής πολιτικής πρόκλησης και αγγίζει τα όρια του κοινωνικού εμπαιγμού. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που στον κλάδο του εμπορίου, τον βαρύτερα πληττόμενο κλάδο της ιδιωτικής οικονομίας, εργοδότες και εργαζόμενοι υπέγραψαν νέα ΣΣΕ με μείωση μισθών περίπου στο 6%, η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων, (ΟΕΦΕ) με θρασύτητα προτείνει μειώσεις ημερομισθίου, αδειών και επιδομάτων που συνολικά αποφέρουν μειώσεις που φτάνουν ή και υπερβαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις το 45%.

»Κι όλα αυτά σε έναν τομέα που όχι μόνο δεν έχει υποστεί κάμψη λόγω κρίσης, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού πληθυσμού! Επιπλέον, η ΟΕΦΕ, ξεπερνώντας ακόμη και τη βαναυσότητα των υποδείξεων της τρόικα, προτείνει κατάργηση της αποζημίωσης για τους απολυόμενους καθηγητές! ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.