Ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στην «παρθενική» εμφάνισή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Μην τον ξυπνάτε…Οι Αρκάδες πέρασαν στα πέναλτι την Ίντερ Μπακού (4-2) και πλέον είναι στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μαρίτιμο της Πορτογαλίας.

Η κανονική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε 1-1 με τα τέρματα των Ναβάρο (68’) και Σουτζ (88’). Με εκτέλεσε αλά Πανένκα, ο Περόνε έστειλε την ομάδα του Τσιώλη στην επόμενη φάση.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως και αυτό του Αζερμπαϊτζάν. Οι Αρκάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν και στη συνέχεια να ψάξουν ένα γκολ που θα κάνει το έργο τους πιο εύκολο. Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή… στιγμάτισαν τα πρώτα 45 λεπτά, ενώ η ομάδα του Τσιώλη θα μπορούσε να κάνει και γκολ, αν ήταν πιο τυχερός ο Μπαρτολίνι στην κεφαλιά που έκανε.

Από την άλλη πλευρά η Μπακού, χωρίς να έχει να φοβηθεί τίποτα, προσπάθησε να κάνει του παιχνίδι της, να εκμεταλλευτεί τους χώρους που της έδωσε ο Αστέρας και φυσικά να αιφνιδιάσει και να πετύχει ένα γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε στις όποιες φάσεις είχε, μπροστά από την εστία του Μπαντή. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές αλλά με εμφανή διάθεση του Αστέρα για επίθεση. Οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους, ενώ και πάλι, όπως και στο Αζερμπαϊτζάν, μετά την είσοδο του Μπακασέτα έγιναν ακόμα καλύτεροι. Λίγο αργότερα ήρθε και το γκολ από τον Ναβάρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ωραίο κόρνερ του Ουσέρο και με σουτ από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Τα λεπτά κυλούσαν, η Ίντερ Μπακού πίεσε πιο ψηλά προς την εστία του Μπαντή προκειμένου να έρθει ένα γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση. Αφού η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μπακασέτα, ο οποίος αστόχησε απέναντι από τον Λομάγια, σε μια ανύποπτη φάση, ένα τραγικό λάθος του Γιαλούση έδωσε την ευκαιρία στους Αζέρους να φέρουν την μπάλα στην περιοχή με ένα κόρνερ, το οποίο ο Σουτζ έκανε το 1-1 στο 88’ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στην παράταση «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», που λένε και στα χωριά της Αρκαδίας. Οι παίκτες του Τσιώλη είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Περόνε και κάποιες ωραίες ενέργειες του Μπακασέτα, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Από την άλλη πλευρά δεν απείλησε ιδιαίτερα η Μπακού, η οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πλευρά του Γιαλούση, ο οποίος ήταν έξω από τα νερά του, χωρίς όμως να έχουν ουσιαστικές προσπάθειες.

Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν άλλαξε τίποτα. Ο Αστέρας έχασε μια καλή στιγμή με τον Ράγιος, όμως από εκεί και πέρα δεν υπήρξε κάποια καλή στιγμή για καμία από τις δύο. Μοιραία η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Τσαμπούρης: άουτ
Γκεοργκιέφσκι: άουτ
Ράγιος: γκολ
Τσχατάντζε: γκολ
Ουσέρο: γκολ
Μπαρμπέντλερ: αποκρούει ο Μπαντής
Χουανίτο: γκολ
Γκένοφ: γκολ
Περόνε: γκολ

Αστέρα Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι (60’ Κουρμπέλης), Πιπίνης (76’ Γιαλούσης), Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα (57’ Μπακασέτας), Ράγιος, Περόνε.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Έγκον, Φραγκουλάκης, Ντινιωτάκης.

Ίντερ Μπακού (Καχαμπέρ Τσχαντάτζε): Λομάγια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν (70’ Τσχαντάτζε), Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ (67’ Μαμάντοφ), Αντάμια (60’ Γκένοφ), Τσχαντάτζε.

Στον πάγκο: Πολάντοφ, Αμπραμίτζε, Αμιρκάνοφ, Νιάσε.

Διαιτητής: Κριστόφερσεν (Δανία)
Βοηθοί: Σόντερμπι, Ογκούζ (Δανία)

 

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.