Εξιχνιάστηκε ο φόνος της οδοντιάτρου

Τη σκότωσαν μετά τη γνωριμία τους σε μοναστήρι

Εντοπίστηκαν οι δράστες της δολοφονίας της 64χρονης οδοντιάτρου Ελευθερίας Ραμιώτη, η οποία είχε διαπραχθεί με σκοπό τη ληστεία, πριν από έναν χρόνο, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, κοντά στο μοναστήρι της Αντινίτσας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων, ηλικίας 58 ετών, από το Αίγιο, είναι ήδη κρατούμενος σε φυλακή της Ιταλίας, αφού είχε συλληφθεί πέρυσι τον Αύγουστο για λαθρεμπόριο τσιγάρων, ενώ ο δεύτερος, από τα Τρίκαλα, 31 χρόνων, συνελήφθη στη Λαμία.

Οι δύο άντρες, όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις, είχαν διανυκτερεύσει στο μοναστήρι με το θύμα τους, είχαν μιλήσει μαζί του και μάλιστα αυτός που που έχει καταγωγή από το Αίγιο, της συστήθηκε και ως συγγενής του ηγουμένου της μονής.

Όπως ομολόγησε ο μικρότερος σε ηλικία δράστης, σκότωσαν τη γυναίκα για να τη ληστέψουν, γιατί θεώρησαν ότι λόγω του επαγγέλματός της, είχε αρκετά χρήματα.

Τα ίχνη της οδοντιάτρου είχαν χαθεί νωρίς το πρωί της 3ης Ιουλίου 2011, μετά τη διανυκτέρευσή της στο μοναστήρι της Αντινίτσας, κάτι που, όπως είπαν φίλοι της, συνήθιζε να κάνει συχνά.

Μετά την εξαφάνιση την αναζήτησαν η κόρη της και συγγενείς , αλλά δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν.

Στις 17 Ιουλίου βρέθηκε το πτώμα της σε δασική περιοχή κοντά στο μοναστήρι, ενώ δίπλα υπήρχαν υπολείμματα από τα ρούχα της.

Στις έρευνες που άρχισαν οι αστυνομικοί για την εξιχνίαση του φόνου, εστίασαν γύρω από τα άτομα που είχαν βρεθεί μαζί με το θύμα στο μοναστήρι το βράδυ πριν από την εξαφάνισή του.

Από τις καταθέσεις πιστών έφτασαν στα ίχνη του άντρα από τα Τρίκαλα, και ενός ακόμη ατόμου, το οποίο, όπως διαπίστωσαν, είχε φύγει από την Ελλάδα.

Της έστησαν καρτέρι και τη σκότωσαν σε ερημική περιοχή

Την ημέρα του φόνου οι δύο άντρες έφυγαν νωρίς το πρωί από το μοναστήρι και έστησαν καρτέρι στην 64χρονη οδοντογιατρό, η οποία αναχώρησε γύρω στις 7.30.Οι δράστες σταμάτησαν σε ερημική περιοχή το αυτοκίνητο της 64χρονης, την έβγαλαν έξω και τη σκότωσαν κτυπώντας την άγρια…

Μετά το έγκλημα οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα του θύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου βρέθηκε από τους αστυνομικούς στις 20 Ιουλίου. Επίσης, για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των αστυνομικών, πήραν το κινητό τηλέφωνο του θύματος, από το οποίο έστειλαν μήνυμα στην κόρη της, γράφοντας ότι θα απουσίαζε για λίγες ημέρες από την Λαμία.

Οι αστυνομικοί ερευνούν μετά το έγκλημα εάν οι δύο δράστες εμπλέκονται και σε υπόθεση κλοπής 8 κοντέινερ λαθραίων τσιγάρων, τα οποία φυλάσσονταν σε αποθήκη της Λαμίας.

Οι υποψίες προκλήθηκαν μετά την αποκάλυψη για τη σύλληψη του δεύτερου δράστη στην Ιταλία, για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Σπύρος Κουντούρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.